Търговският дефицит на САЩ се понижава през февруари за втори пореден месец

796
Търговският дефицит на САЩ се понижава през февруари за втори пореден месец

Търговският дефицит на САЩ възлезе на 58.44 млрд. долара през февруари, посочиха изнесени днес официални правителствени данни. Това бе второто поредно понижение в търговския дефицит на най-голямата световна икономика.

То се е предопределило в резултат на силното понижение на вноса на петрол в САЩ.

Подобрението е станало дори и на фона на понижението на износа на петрол с 2.8 млрд. долара през месеца, в резултат на понижението на индустриални стоки и машини, както и на цивилни самолети.

Вносът на петрол се е понижил с 3.2 млрд. долара, като това понижение е най-голямото от 20 месеца насам.

Политически чувствителният търговски дефицит с Китай се е понижил с 13.3% до 18.4 млрд. долара през февруари, което бе и най-ниската им стойност от миналия май.

Въпреки понижението обаче, търговският дефицит с Китай все още е с 25% повече, в сравнение с началото на 2006 година, сочи още статистиката.

В отделен доклад цените на едро са се повишили с 1% през март, в резултат на повишението в цените на храните и горивата. Данните се оказаха над средните очаквания на анализаторите за повишение с 0.7%.

Без да се отчита изменението в цените на храните и горивата, цените на едро са се повишили с 0.4% на месечна база. И тук повишението им превиши средните очаквания на анализаторите за 0.2%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg