Темпът на растеж на производството в Еврозоната се забавя

583
Темпът на растеж на производството в Еврозоната се забавя

Темпът на растеж на производствения сектор в Еврозоната се е забавил до четиримесечен минимум през юни, показаха днес данни на Markit Economics.

Индексът на производството в Еврозоната пада до четиримесечен минимум от 55.6 пункта през юни, в сравнение с 55.8 пункта през май, докато този на сектора на услугите се понижава до двумесечен минимум от 55.4 пункта, в сравнение с 56.2 пункта през май.

Ниво на индексите от над 50 пункта означава ръст на производството.

Икономистите очакваха индексът на производството да бъде на ниво от 55.4 пункта, а този на сектора на услугите на ниво от 55.9 пункта.

От Еврозоната засега има първоначални данни само за Германия и Франция. Индексът за Германия пада до 58.1 пункта през юни в сравнение с 58.4 пункта за май, което е четиримесечен минимум, докато индексът на секторът на услугите пада също до четиримесечен минимум от 54.6 пункта.

Индексът на производството на Франция се понижава до 54.9 пункта в сравнение с 55.8 пункта, което също е четиримесечен минимум, докато този на сектора на услугите се повишава до 46-месечен връх от 61.6 пункта, в сравнение с 61.4 пункта преди това.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg