Три IPO-та в САЩ тази седмица

444
Три IPO-та в САЩ тази седмица

Екипът на Профит.бг ви представя три компании, които ще извършат първични публични предлагания в САЩ през седмицата:

Einstein Noah Restaurant Group (BAGL) - компанията е най-големият собственик, и франчайсингодател на специализирани ресторанти за бейгъли (вид геврек) в САЩ. Управляват около 600 ресторанта в 36 щата.

Предлагането включва 5 млн. акции в ценовия диапазон 19-21 долара. Нетните приходи от 90 млн. долара ще бъдат използвани за изплащането на кредити. Общите приходи през 2006 г. са в размер на 364 млн. долара, а брутната печалба - 7.1 млн. долара.

FBR Capital Markets Corp. (FBCM) - фирмата предлага широк спектър от финансови услуги като инвестиционно банкиране, търговия, управление на активи и др.

Компанията предлага 12.1 млн. акции от 16 до 18 долара, като постъпленията няма да бъдат получени от фирмата. За 2006 г. общите приходи са 364.1 млн. долара и е отчетена загуба от 9.8 млн. долара.

Infinera Corp. (OTC BB: INFN.OB) - производител на оптични мрежови системи за телекомуникационните оператори.

Предлагането включва 14 млн. акции между 10 и 12 долара за брой. Приходите от около 139.2 млн. долара ще бъдат използвани за покриването на задължения, работен капитал и други общи бизнес цели, включително разработката на нови продукти, капитални разходи и разрастване.

Общите приходи достигат 53 млн. долара през 2006 г., като 39 млн. долара са изразходвани за разработка и проучвания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg