Цената на петрола над 69 долара след данните за запасите в САЩ

526
Цената на петрола над 69 долара след данните за запасите в САЩ

Цената на суровия петрол се повиши над 69 долара за барел по време на азиатската търговия след данните за запасите на петрол в най-големия му световен потребител.

Запасите на бензин са се понижили със 700 000 барела за седмицата, приключила на 22 юни, което бе под средните очаквания на анализаторите за ръст на запасите на суровината от 1.1 млн. барела.

Запасите на петрол обаче са се повишили с 1.6 млн. барела, до 350.9 млн. барела, като повишението бе над средните очаквания на анализаторите за ръст от 1 млн. барела.

Повишило се е и производството на щатските рафинерии през изминалата седмица, като тя е нараснала с 1.8 процентни пункта до 89.4% от производствения капацитет. Ръстът също се оказа над средните очаквания на анализаторите за повишение от 0.8 процентни пункта.

Запасите на дестилирани горива са се понижили с 2.3 млн. барела, което бе под средните очаквания за повишението им от 200 000 барела.

Фючърсите на петрола с доставка през август добавиха 11 цента към стойността си по време на търговията си на азиатските пазари, до ниво от 69.08 долара за барел.

Минимален ръст от един цент регистрираха и запасите на петрола тип брент, който се търгува при нива от 70.56 долара за барел.

Повишение отбелязаха и цените на останалите петролни продукти, като фючърсите на отоплителното гориво се повишиха с 0.29 цента, до 2.0275 долара за галон по време на търговията им на азиатските пазари.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg