Цената на петрола се повишава над 116 долара за барел

433
Цената на петрола се повишава над 116 долара за барел

Фючърсите на суровия петрол регистрираха значително повишение вчера по време на търговията си на щатските пазари, като се повишиха до 116 долара за барел.

Ценната суровина с доставка през септември отбеляза ръст от 75 цента по време на азиатската си търговия до ниво от 116.75 долара за барел. Повишението до голяма степен се предопредели след данните за запасите на петрол в САЩ за изминалата година.

Преди изнасянето на данните суровината достигна моментно най-ниска стойност от 112.87 долара за барел, или над 34 долара от постигнатия си на 11 юли исторически максимум при ниво от 147.27 долара за барел.

Щатският енергиен департамент отчете намаляване на запасите на бензин с 6.4 млн. барела за седмицата, приключила на 8 август - почти три пъти повече от средните очаквания на анализаторите за спад от 2.2 млн. барела.

Запасите на петрол са намалели с 400 хил. барела, или минимално под очакванията на специалистите за спад от 500 хил. барела.

Запасите на дестилирани горива, включващи в себе си тези на дизелово, отоплително и самолетно гориво, са се понижили с 1.7 млн. барела, или отново малко под очакваните 1.7 млн. барела.

По време на търговията им в Азия фючърсите на петрола продължиха с ръста си, като добавиха нови близо петдесет цента до 116.50 долара за барел.

Данните за запасите на петрол бяха първите такива подкрепили пазара на петрол от няколко седмици насам, коментираха специалистите.

Отделно в доклада стана ясно, че търсенето на петрол за четирите седмици до 8 август е било с 2% по-ниско, в сравнение със същия период на миналата година.

Някои анализатори, които в началото на корекцията при цената на петрола заявиха, че очакват нов тест на психологическото ниво от 150 долара за барел, изразиха мнение, че инвеститорите са надценили очакваното забавяне на потреблението на петрол.

Повишение регистрираха и цените на останалите петролни продукти. Тази на отоплителното гориво регистрира повишение от 1.83 цента до 3.15 долара за голан, докато на природния газ се повиши с 8.6 цента до 8.542 за хиляда кубични фута.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...