Цените на държавните ценни книжа на САЩ паднаха след отчета на Citigroup

871
Цените на държавните ценни книжа на САЩ паднаха след отчета на Citigroup


Цената на държавните ценни книжа на САЩ падна за трети пореден ден, след като Citigroup Inc отчете по-малка от очакваната загуба за второто тримесечие, намалявайки опасенията относно нарастващите загуби на кредитния пазар, информира Bloomberg.

Спадът тласна доходността на 10-годишните държавни облигации до над 4%, след като най-голямата щатска банка по активи обяви, че загубила 2.5 млрд. за второто тримесечие след намаления на стойността на активи за около 7.2 млрд. долара. Анализаторите очакват загубата да възлезе на 3.67 млрд. долара. JPMorgan Chase & Co. и Wells Fargo & Co. отчетоха по-големи от очакваните печалби тази седмица.

Доходността на 10-годишните ценни книжа се покачи със 7 базисни пункта, или 0.07 процентни пункта, до 4.06% рано сутринта в Ню Йорк, според BGCantor Market Data.

Доходността на двегодишните ценни книжа нарасна с 9 базисни пункта до 2.58%, най-голямото ниво тази седмица.

Цените на държавните ценни книжа нараснаха по-рано след като вчера Merrill Lynch & Co., третият най-голям инвестиционен брокер в САЩ, отчете по-голяма от очакваната загуба за второто тримесечие.

Разликата в лихвите на двегодишните и десетгодишните държавни ценни книжа нарасна до 1.46 процентни пункта, в сравнение с 1.36 пункта седмица по-рано, след като трейдърите залагат че забавящата се икономика ще предотврато вдигането на лихвените проценти от страна на Федералния Резерв. Миналия месец инвеститорите залага, че цените на заемите ще нараснат през септември, за да охладят ускоряващата се инфлация.

Цените на по-дългосрочните облигации паднаха тази седмица, а доходността им нарасна до най-високото си ниво от повече от от две седмици насам, след като доклад на правителството публикуван на 16 юли показва, че инфлацията нараства с най-бързото темпо от 2005 г., което намалява възвращаемостта на активите с фиксирана доходност.

Доходността на 30-годишните облигации нарасна с 10 базисни пункта през седмицата до 4.64% днес.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...