UBS на втора позиция при консултантите по сделки за сливания и поглъщания в Европа

370
UBS на втора позиция при консултантите по сделки за сливания и поглъщания в Европа

Инвестиционна банка UBS AG се е изкачила до втора позиция в класацията на сделките по сливания и поглъщания в Европа през тази година, в сравнение със седмата си позиция година по-рано, сочат предварителните данни на консултантската компания Thomson, изнесени днес.

Щатската инвестиционна банка - Morgan Stanley е запазила и през тази година лидерската си позиция като консултант при подобен род сделки, докато на трета позиция е била инвестиционната банка Goldman Sachs, която е изгубила едно място в класацията.

UBS е била консултант при сделки по сливания и поглъщания на стойност 791.25 млрд. долара, в резултат на значителната си активност при тези в минодобивния и стоманодобивния сектор.

Заедно с Morgan Stanley те са били консултант при поглъщането на Alcan Inc. на стойност от 38.1 млрд. долара.

Друга ключова сделка за швейцарската банка е била поглъщането на ABN AMRO от група, водена от Royal Bank of Scotland.

Първата в класацията банка - Morgan Stanley - е била консултант при сделки по сливания и поглъщания в Европа на стойност 808.94 млрд. долара, докато третата компания в класацията - Goldman е съветвала при сделки на стойност 761.57 млрд. долара.

В световен мащаб обаче Goldman е запазил лидерската си позиция на водещ консултант, благодарение на водещата си позиция в САЩ, където е следван от Morgan Stanley.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg