Уинкълвос: Парите са най-старата социална мрежа

1056
Уинкълвос: Парите са най-старата социална мрежа

© Instagram

Години наред Камерън и Тайлър Уинкълвос бяха познати с компания, която не са създали – Facebook. Сега обаче, близнаците се надяват да бъдат свързвани с техните инициативи засягащи криптовалутите, които споряд тях представляват също социална мрежа, но от малко по-различен тип.

„Парите са най-старата социална мрежа и може би най-силната”, казва Камерън Уинкълвос пред CNN. “А крипто (технологията) е една от най-силните мрежи за стойност за всички времена и ще продължи да бъде, като се надявам да бъдем до известна степен пионери в тази среда”, добавя той.

Братята, които в продължение на години твърдяха, че Марк Закърбърг е откраднал тяхната идея за създаването на Facebook, спор приключил със споразумение в размер на 65 млн. долара, създадоха име в света на виртуалните валути, ставайки едни от първите биткойн милиардери. Двамата са основатели на своя собствена борса за криптовалути на име Gemini.

Въпреки волатилността в цената на криптовалутите, Уинкълвос продължават да прогнозират светло бъдеще пред този пазар.

„Да, има известни върхове и спадове, но като цяло, ако погледнете достатъчно от високо, тенденцията се движи в правилна посока”, казва Тайлър Уинкълвос.

Въпреки, че не обсъждат тяхното търговско поведение и дали са продали основна част от това, което са притежавали, Тайлър Уинкълвос потвърждава, че двамата продължават да имат притежания в най-различни криптовалути, включително биткойн, етер, Биткойн Кеш, Тезос и Файлкойн.

По думите им, когато за първи път решили да влязат в света на виртуалните валути през 2012 година, при цена на биткойн от 8 долара, пространството наподобявало „дивия запад” .

Опитахме се да решим проблема създавайки Gemini, която позволява заниманията с криптовалути по регулиран начин, посочва Тайлър Уинкълвос. По думите му, двамата са се опитали да направят влизането на този пазар по-лесно, тъй като в началото собственият им опит е показал, че това става доста друдно и при висок риск.

Gemini  е основана през 2014 година, като продължава да се разраства в САЩ, Азия, Канада и Великобритания, привличайки нови таланти от финансовата индустрия и технологичния сектор.

Понастоящем, двамата се опитват да навлязат на европейския пазар, като наскоро са пуснали и мобилно приложение.

Facebook пуска криптовалута през първата половина на тази годинаСоциалната мрежа Facebook води преговори с борси за евентуално листване на собствена криптовалута.

„Забавно е да бъдеш част от две основни революции или движения”, казва Тайлър Уинкълвос. „Предполагам, знаем някои неща за мрежите: Facebook е социална мрежа, а парите или криптовалутите са ултимативната социална мрежа.”

„Вместо обмен на картинки или свързване с хора, което е важно и доста готино, човек може да обменя стойност”, добавя той.

Въпреки, че индустрията с криптовалути продължава да бъде силно критикувана от инвеститори като Уорън Бъфет, тя не спира да еволюира.

Нещо повече, Facebook например работи по пускането на свой собствен стейбълкойн – виртуална валута, която е с фиксиран курс към реални активи, като щатския долар.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

francoise morandeau
# 0
13:03 | 12 March 2019
Осигурен кредит за всички до 500 000 евро Предлагам заеми при много прости условия на всяко лице или бизнес, който се нуждае от пари, които ще могат да изплащат месечните плащания при фиксирана годишна лихва от 3%. Аз съм на разположение да задоволя моите клиенти в рамките на максимум 48 часа за всяко искане за кредит. Ако се интересувате, моля свържете се с мен, за да знам условията и необходимата информация, директно на mail: francoisemorandeau@hotmail.com
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...