УниКредит Булбанк с кредитна линия за 40 млн. евро от ЕИБ

874
УниКредит Булбанк с кредитна линия за 40 млн. евро от ЕИБ

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и УниКредит Булбанк подписаха споразумение за 40 млн. евро кредитна линия. Средствата по този заем ще бъдат използвани за инвестиционно и оборотно финансиране на малки и средни предприятия, както и на фирми с персонал до 3 000 души, информираха от българска страна.

„Споразумението, което подписваме, е поредната добра предколедна новина за българския бизнес. Условията на кредитната линия предвиждат отпусканите заеми да могат да покриват до 100% от стойността на проектите, което означава, че добрите предприемачи могат да разчитат на финансиране за реализиране на идеите си", каза Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

Отпусканите по кредитната линия заеми ще бъдат със срок от 2 до 12 години и преференция в размер на минимум 0.25% в сравнение със стандартната лихва. В рамките на заема ще бъдат обособени и средства за финансиране на проекти на общини и финансиране на инвестиции за енергийна ефективност с възможност на изплащане на субсидии от ЕС в размер до 20% от стойността от финансирането от ЕИБ при успешно завършване на проектите за енергийна ефективност и до 5% за общински проекти.

„УниКредит Булбанк е един от нашите най-надеждни партньори. Това е петият заем, отпускан от ЕИБ на УниКредит Булбанк след успешното усвояване на четири кредитни линии от 1999 г. насам. Средствата от този заем могат да се използват не само от МСП, но и от по-големи предприятия и общини, както и за проекти за енергийна ефективност. Досега ЕИБ е предоставила 20 заема на български търговски банки на обща стойност 600 млн. евро", каза Жан-Марк Мартен.

От страна на УниКредит Булбанк заема подписаха Левон Хампарцумян и Андреа Казини, главен оперативен директор, а от срана на Европейската инвестиционна банка - Жан-Марк Мартен, заместник директор Кредитни операции за България, Румъния и Кипър и Масимо Ново, началник отдел Правен за Югоизточна Европа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg