Уолстрийт изрази разочарованието си от пазара на труда

756
Уолстрийт изрази разочарованието си от пазара на труда

При липсата на значителни макроикономически или политически новини в деня след Великден, щатският фондов пазар се фокусира предимно върху публикуваните в петък данни за пазара на труда.

Разочарованието бе очевидно, и нито една индустрия не успя да избегне спада.
Според доклада на Министерство на труда, броят на новонаетите американци се покачва със 120 хиляди през март. Резултатът попари анализаторите, подготвили се за повишение от над 200 хиляди – темпо, с което бяха свикнали в последните три месеца.

Наистина, безработицата леко се понижи до 8.2% спрямо 8.3% за февруари, но според скептиците, подобрението на индикатора отразява единствено факта, че все повече хора са се поддали на отчаянието и са се отказали от усилията си да бъдат назначени.

В понеделник, най-силно пострадаха акциите на компаниите, чиито печалби са най-пряко зависими от икономическия ръст, като Morgan Stanley Cyclical Index се понижи с допълнителни 1.9% за четвърти пореден ден, а Dow Jones Transportation Average, който изпълнява сходна функция, отстъпи с 1.7 на сто.
Промишлените предприятия се сринаха с 1.6%, като акциите на най-големия производител на строителна и минна техника в света Caterpillar се сгромолясаха с 2.2% до 103.57 долара, а General Electric поевтиняха с 1.5 на сто до 19.20 долара.

Нито едно дружество от сферата на финансите не успя да приключи на зелено, а KBW Bank Index падна с 1.9%. Книжата на Bank of America поведоха сините чипове надолу, като затвориха с 3.3% понижение до 8.93 долара, а Citigroup загубиха 2.4% до 33.97 долара.

Производителите на суровини бяха третият най-слаб сектор от включените в S&P 500, със среден спад от 1.5%. Химичният гигант DuPont Co. се срина с 1.4% до 51.95 долара, а Alcoa поевтиняха с 0.3 на сто до 9.60 долара. Във вторник най-големият щатски производител на алуминий ще открие сезона на корпоративните отчети, като според средна оценка на анализатори, анкетирани от Bloomberg, компанията ще обяви загуба от 4 цента на акция.

Shutterfly Inc. се гмурнаха с 4.3% до 28.21 долара. Позицията бе повлияна от новината, че Facebook Inc. ще закупят уебсайта за фото услуги и продукти Instagram за около 1 млрд. долара. Дори и в мрачния понеделник, AOL успяха да отбележат най-силния си скок от ноември 2009 г. насам, като се изстреляха с 43% до 26.40 долара. Интернет гигантът, който е подложен на натиск от страна на акционерите си да предприеме стратегически мерки и да се пребори със спада на приходите, се съгласи да продаде повече от 800 патента на Microsoft в сделка, оценявана на 1.06 млрд. долара. Акциите на рожбата на Бил Гейтс обаче паднаха с 1.3% до 31.10 долара.

Apple Inc. не се трогнаха особено от песимистичното настроение на Уолстрийт и продължиха напред, като се измъкнаха от спада от 1.3%, отбелязан по време на сесията, за да приключат деня с повишение от 0.4 на сто до 636.23 долара.

В понеделник, Dow Jones Industrial Average се понижи със 130.55 пункта, или 1%, до 12,929.60, закотвяйки се на негативна територия за четвърти пореден ден. Standard & Poor's 500 загуби 16 пункта от стойността си, или 1.14%, до 1,382.20, а технологично ориентираният Nasdaq Composite „изтъня” с 33.42 пункта, или 1.1%, to 3,047.08. Около 5.5 млрд. акции смениха притежателя си на пода на щатските борси, или с около 19% под среднодневното ниво за последните три месеца.

Източник: Глобал Маркетс

ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояне и в резултат на направените инвестици могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базират на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ATILA
# 0
10:04 | 10 April 2012
Уолстрийт ще се разочарова скоро много....намаляват вече баламите дето бачкаха за евреите от Уолстрийт. На път е да се сбъдне куриозът от най-краткият виц в света - "ЕВРЕИН МИНЬОР...."
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg