Уолстрийт си отдели ден за медитация

1053
Уолстрийт си отдели ден за медитация

След ударното си представяне във вторник, щатският фондов пазар отдели ден за медитация, обмисляйки в коя посока да поеме.

Основните бенчмарк индекси – S&P500 и Dow, мръднаха в различни посоки, но промяната им бе незначителна.

Финансите бяха в центъра на вниманието, след обявените резултати от проведения от Федералния резерв стрес тест. Купувайки банкови акции, инвеститорите вече не гледат предимно макроикономическата картина, а избират внимателно между отделните трезори. Тези, които не издържаха изпита за стабилност, бяха наказани от Уолстрийт с понижение на котировките.

Акциите на Citigroup поевтиняха с 3.40% до 35.21 долара, а на MetLife – с 5.83% до 37.16 долара.

Въпреки че бе един от четирите заемодателя, който не покри минималните критерии на регулаторите, SunTrust Banks се покачи с 4.56% до 23.61 долара.

От преодолелите стрес теста, Bank of America скочиха с 4.12% до 8.84 долара, a American Express ги следваха по петите с повишение от 3.5% до 56.15 долара.

Zions Bancorporation бяха най-силно представилата се позиция от S&P 500, като се изстреляха с 11% нагоре до 21.58 долара. Regions Financial Corp. поскъпнаха с 6.9% до 6.17 долара.

Книжата на Wells Fargo отбелязаха по-скромно повишение – от 0.12% до 33.37 долара, въпреки че заемодателят обяви, че ще заплати допълнителен дивидент за първото тримесечие от 10 цента на акция, които ще се добавят до предходно обещаните 12 цента.

KeyCorp се покачиха с 2.78% до 8.49 долара, след като одобриха обратното изкупуване на акции на стойност до 344 млн. долара.

Успокоени от резултатите от стрес теста, U.S. Bancorp също решиха да повишат тримесечния си дивидент с 56% до 19.5 цента на дял и обявиха програма за обратно изкупуване на книжа за 100 млн. долара. Котировките по позицията напреднаха с 1.52% до 31.48 долара.

И докато банките поеха облечено въздух и се замислиха как да привлекат инвеститори, транспортът доказа, че понякога и доброто не е на добро. Промяната на тона на последната оценка на икономиката от страна на Федералния резерв към не чак толкова тъмни краски би трябвало да е позитивна новина.

Уолстрийт обаче обърна гледната точка и разочарован, че при това положение регулаторите едва ли ще гласуват стимулиращи мерки, се оттеглиха от компаниите, чиито печалби са най-пряко зависими от представянето на икономиката. Dow Jones Transportation Average падна с 1.4%, а компонентата на S&P 500, следяща сектора, се понижи с 1.5 на сто.

Акциите на CSX Corp. поевтиняха с 2.9% до $20.21, а на Union Pacific Corp. – с 2.4% до 107.71 долара.

Производителите на злато пък пострадаха от очакванията, че с упокояването на тревогите, търсенето на ценния метал ще затихне. Newmont Mining Corp. отстъпиха с 1% до 54.30 долара, а Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. – с 2.5 на сто до 38.12 долара.

Технологиите обаче няма от какво да се оплакват – те се доказаха като отличника в S&P 500, благодарение на продължаващия победен марш на Apple. Ябълката на Стив Джобс се изкатери за шести пореден ден, напредвайки с още 3.8% до рекордните 589.58 долара, след като Morgan Stanley повишиха прогнозата си за бъдещите цени на акциите от 515 на 720 долара.

Cliffs Natural Resources Inc. скочиха със 7.1% до 69.50 долара. Най-голямата щатска компания за добив на въглища вдигна дивидента си повече от двойно и обяви, че насочва фокуса си към изпълнението на проектите си за експанзия.

Reynolds American паднаха с 1.27% до 41.33 долара, след като тютюневият гигант реши да съкрати 10% от щатските си служители като част от усилията си да ореже разходите. SciClone Pharmaceuticals впечатлиха Уолстрийт със скока на котировките си от близо 21% до 6.34 долара, постигнат благодарение на силните счетоводни резултати за четвъртото фискално тримесечие и оптимистичната прогноза за 2012 г.

Като цяло обаче пазарът не даде ясна насока за намеренията си в сряда, като според някои анализатори той си поема дъх преди да продължи изкачването си.

Dow Jones Industrial Average успя да напредне със скромните 16.42 пункта, или 0.1%, до 13 194.10. но Standard & Poor's 500 падна с 1.67 пункта, или 0.1%, до 1 394.28.

Технологично ориентираният Nasdaq Composite се покачи с 0.03% до 3 040.73.
Около 7.5 млрд. акции смениха притежателя си на пода на щатските борси, или с 13% над среднодневното ниво за последните три месеца.

Източник: Глобал Маркетс

ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояние и в резултат на направените инвестиции могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базират на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg