Уолстрийт в очакване на три големи събития тази седмица

715
Уолстрийт в очакване на три големи събития тази седмица

Октомври беше поредният силен месец за щатския фондов пазар, но несигурността държеше цените на щатските акции в тесен рейндж през последната седмица, информира CNNMoney.

Част от тази несигурност се очаква да намалее през тази седмица.

В първата седмица за ноември се очакват три събития, които имат потенциал да раздвижат пазарите - срещата на Федералния резерв на САЩ, междинните избори и публикуването на данните за заетостта през октомври.

S&P 500 и Dow Jones отчетоха най-добрия си октомври от няколко години насам, но през последната седмица ръстът намаля, след като инвеститорите предпочитаха да стоят по-далече от пазара.

Уолстрийт залага на победа на Републиканците в междинните избори във вторник, като тази промяна според мнозина се разглежда в полза на бизнеса, което от своя страна ще даде тласък на пазара.

Почти сигурно е, че републиканците ще поемат контрол на Камарата на представителите в Конгреса, но не е ясно дали ще могат да направят това и в Сената.

Решението на ФЕД се очаква в сряда след срещата на Комитета за операции на открития пазар (FOMC). Прогнозите са за нов кръг парични стимули за икономиката.

Само очакванията за този ход на ФЕД, известен като количествено улесняване, тласнаха S&P 500 с 11% нагоре откакто намеренията на централната банка бяха обявени през август. В момента въпросът е какъв ще размерът на тази инжекция.

Третото важно събития през тази седмица е докладът за заетостта в САЩ през октомври.

Тъй като размерът на количественото улесняване се очаква да стане известен до петък, когато излизат данните за заетостта, инвеститорите ще следят тези данни за признаци дали действията на ФЕД са били основателни.

Очакванията са, че работодателите са разкрили 45 000 нови работни места през октомври, след като закриха 95 000 в предходния месец. Безработицата се очаква да остане без промяна на ниво от 9.6%.

Какво да очакваме на Уолстрийт през настоящата седмица?

Понеделник: Преди началото на сесията се очакват данните за личните доходи и разходи. Предварителните прогнози са, че доходите са нараснали с 0.3% през септември, след повишението от 0.5% през август.

Очаква се също така производствения индекс на Института за управление на доставките, който според прогнозите се е понижил от 54.4 пункта през септември до 54 пункта през октомври.

Разходите в строителния сектор се очаква да са намалели с 0.5% през септември, в сравнение с ръст от 0.4% за август.

Вторник: Провеждат се междинните избори и започва срещата на FOMC, a BP се очаква да обяви резултатите си за третото тримесечие.

Сряда: Очаква се решението на FOMC. Прогнозите на икономистите са, че основната лихва ще бъде оставена без промяна на ниво от между 0% и 0.25%.

В сряда се очакват и данните на ADP за заетостта в частния сектор през октомври. Прогнозите са, че работодателите са добавили 25 000 нови работни места през миналия месец, след като закриха 39 000 в предходния месец.

В сряда се очакват и данните за фабричните поръчки като прогнозите са, че те са нараснали с 0.6% през септември, след понижение от 0.5% през август.

Индексът за сектора на услугите на Института за управление на доставките се очаква да е отбелязал лек ръст до 53.6 пункта, в сравнение с 53.2 пункта през септември.

Също в сряда се очакват отчетите на Time Warner, AOL, CVS Caremark и News Corp.

В четвъртък излизат данните за първоначалните молби за помощи при безработица, като се очаква 450 000 американци да са подали молби за помощи в сравнение с 434 000 в предходната седмица.

Петък: В добавка към доклада на правителството за заетостта се очакват и данните за сключените договори за продажба на съществуващи жилища.

Индексът се очаква преди началото на търговията като прогнозите са за ръст от 0.5% през септември, след повишение от 4.3% през август.

В петък се очакват и данните за потребителското кредитиране, който според анализаторите ще отчетат понижение от 3.8 млрд. долара за септември, след спад от 3.3 млрд. долара в предходния месец.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg