Уолстрийт започна новото тримесечие с рекорди

749
Уолстрийт започна новото тримесечие с рекорди

Щатският фондов пазар започна новото тримесечие с обещаващи рекорди, като Dow Jones Industrial Average достигна най-високото си ниво от декември 2007 г., а S&P 500 отбеляза най-силното си приключване на сесия от май 2008 г. насам.

Промишлеността в САЩ даде позитивен сигнал на инвеститорите, като индексът на Institute for Supply Management нарасна от 52.4 пункта през февруари до 53.4 за март, надскачайки прогнозите на анализаторите за покачване до 52.4.

Обнадежден, че този резултат маркира съживяване на американската икономика, Уолстрийт като цяло игнорира разочароващите данни за разходите в строителния сектор, които се свиха с 1.1% през февруари, при очаквания за ръст от 0.6 на сто.

Въпреки че някои анализатори посрещнаха със скептицизъм доклада на националното статистическо бюро на Китай за рязко покачване на икономическата активност на промишлеността и коментираха, че положителният резултат се дължи най-вече на сезонни колебания, доставчиците на суровини се възползваха от новината и отбелязаха най-силното повишение в S&P 500. Акциите на Freeport-McMoRan скочиха с 2.8% до $39.11, на Alpha Natural Resources – с 1.7% до $15.47, а петролният гигант Chevron Corp. напредна с 1% до $108.30. Производителят на алуминий Alcoa Inc. поведе сините чипове нагоре с повишение от 1.5% до $10.17.

Сред фаворитите за деня бяха и дружествата, чиито печалби са най-пряко свързани с икономическото представяне. Morgan Stanley Cyclical Index добави 0.8% към стойността си, а Dow Jones Transportation Average, който изпълнява сходна функция, се покачи с 1%. Финансите напреднаха с 0.8% като група. Книжата на Bank of America поскъпнаха с 1.2% до $9.68, а на Morgan Stanley – с 0.9% до $19.81.

Avon Products Inc. изнесоха впечатляващо представление, като скочиха със 17% до $22.70 след като Coty Inc. обявиха намерението си да закупят козметичната компания за $23.25 на дял. Предлаганата цена представлява премия от около 27% над тримесечната средна стойност на акциите на Avon, заявиха от Coty.

Apple Inc. напреднаха с 3.2% до $618.63 след като новият им iPad влезе в класацията на Consumer Reports като най-добрият таблет компютър.

Hartford Financial Services Group Inc. бяха бронзовите медалисти на S&P 500, като поскъпнаха с 4.1% до $21.95. Застрахователят, който е под натиск от инвеститора Джон Полсън да се разцепи, обяви, че ще заплати около $2.43 млрд. за да закупи обратно книжа, които продаде на Allianz SE в най-мрачните дни от финансовата криза. Сделката ще позволи на Hartford да замени дълга си от $1.75 млрд. към Allianz с нов дълг на по-ниска цена.

Abercrombie & Fitch Co. достигнаха рекордна от 15-ти февруари насам цена от $51.62. Котировките по позицията напреднаха с 4.1% след като Brean Murray Carret & Co повишиха оценката си за веригата за облекла за тинейджъри.

Groupon Inc. се сринаха със 17% до $15.28 след като най-мащабният доставчик на сертификати за подаръци призна за грешки във финансовия си контрол и обяви, че приходите и печалбата за четвъртото тримесечие ще трябва да бъдат ревизирани в посока надолу.

В понеделник, S&P 500 се покачи с 0.7% до 1 418.82, а Dow Jones Industrial Average напредна с 51.92 пункта, или 0.4 на сто, до 13 263.96 Технологично ориентираният Nasdaq Composite се вдигна с 28 пункта, или 0.9%, до 3 120. Около 6.6 млрд. акции смениха притежателя си на пода на щатските борси, или с 3.6% под среднодневния обем на търговия за последните три месеца.

Източник: Глобал Маркетс

* ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за претърпени загуби, вследствие от извършени инвестиции в покупко-продажба на финансови инструменти от страна на инвеститорите вследствие на информацията, предоставена в настоящата публикация, като същата не представлява покана за покупка или продажба на ценни книжа. Инвестиционните възможности, които се предлагат е възможно да не са подходящи за определена категория инвеститори в зависимост от техните възможности, времевия хоризонт в който смятат да задържат направените инвестиции или в контекст на цялостното им финансово състояние и в резултат на направените инвестици могат да се понесат значителни загуби. Направения анализ се базират на публично достъпна финансова информация, като ИП „Глобал Маркетс” ООД не носи отговорност за нейната точност, пълнота и актуалност, като цената на съответната акция е възможно да се понижи и възходящото и движение за предходен период не гарантира същото и за бъдещ период от време.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...