UPS поръча нови 27 товарни самолета тип Boeing 767-300ER

913
UPS поръча нови 27 товарни самолета тип Boeing 767-300ER

UPS обяви поръчка на 27 нови товарни самолета тип Boeing 767-300ER с оглед разрастването на бизнеса с доставки на компанията, както и по-големите възможности за управление на самолетния парк, информират от UPS.

27-те самолета ще бъдат доставени между 2009 г. и 2012 г., като цената на договора не е обявена.

Международните доставки, извършени от UPS, продължават да бележат ръст. Средният обем на изходящите пратки се увеличи с 12% през 2006 г., а широките самолети 767 могат да летят по маршрути от и до Европа и Латинска Америка, както и да осъществяват вътрешни полети на териториите на Азия и Европа. Новите 27 самолета ще дадат възможност на UPS Airlines да подобри ефикасността и скоростта на полетите и да замени амортизирани самолети.

“Товарният самолет Boeing 767-300ER вече е част от нашата флота. Опитът показва, че машината има висок капацитет,” заяви Боб Лекитес, вицепрезидент на отдел Въздушни полети и международни дейности на UPS. “Този самолет е добро решение за управлението на самолетния парк, защото предоставя висока степен на гъвкавост, ефикасност при транзит и по-ниски разходи. Вече сме осигурили обучение на пилоти, обслужване и системи за поддръжка, което ни дава гаранции, че интеграцията на новите самолети ще бъде безпроблемна,” допълни Лекитес.

UPS използва самолети тип 767-300ER от 1995 г. Тези самолети са снабдени с двигатели на Дженерал Електрик и имат капацитет да транспортират 24 контейнера в горния сектор и 7 в долните си товарни сектори. Пренасят товар с тежест до 132 200 фунта и могат да покрият максимална дистанция от 3000 морски мили.

“Тези самолети са идеално решение за дългосрочните нужди на компанията,” отбеляза Дейвид Абни, главен оперативен директор и президент на UPS Airlines. “Те ще подпомогнат глобалния ни растеж, отговарят на най-високите изисквания за шум и емисии в САЩ и Европа, а
всеки един ще бъде оборудван с усъвършенствани системи за навигация и предотвратяване на сблъсъци, които ще използваме дълги години”, допълни той.

Поръчката на 27 самолета B-767s не е свързана с тази на 10 товарни самолета тип Airbus A380, която е предмет на обсъждане от страна на UPS. Според плана, самолетите A380 ще се използват за полети на дълги разстояния, понастоящем обслужвани от товарни самолети тип B-747 и MD-11.

UPS, която празнува своята 100-годишнина през 2007 г., е най-голямата компания за доставка на пратки и световен лидер в предлагането на комбинирани транспортни услуги, осигуряващи широка гама от възможности за синхронизиране движението на стоки, информация и капитали. Базирана в Атланта, САЩ, UPS обслужва повече от 200 страни и територии по целия свят. UPS търгува с акции на Ню Йоркската фондова борса (UPS).
Оторизирана фирма-изпълнител на услугите на UPS за България е In Time Ltd.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg