Въпреки добрите резултати на Yahoo, от Microsoft не планират по-висока оферта

511
Въпреки добрите резултати на Yahoo, от Microsoft не планират по-висока оферта

Интернет компанията Yahoo! отчете по-добри резултати през първото тримесечие на годината от средните очаквания на анализаторите, но специалисти прогнозират, че едва ли това ще доведе до завишаване на офертата на Microsoft.

От компанията отчетоха ръст на приходите си от 9% за първите три месеца на годината, в сравнение с предходната, до ниво от 1.82 млрд. долара.

Печалбата за периода е възлязла на 542 млн. долара, или 37 цента на акция, което е повишение от 142 млн. долара, или 10 цента на акция през сравнимото тримесечие на миналата година.

Без да се отчитат еднократните проходи на компанията, печалбата би възлязла на 11 цента на акция. Тя е реализирала ръст на приходите си от реклама от 18% за тримесечието, но този от международната й дейност е бил в размер на едва 7%.

Изпълнителният директор - Джери Янг заяви, че е уверен в бъдещето на компанията си, която може значително да повиши ръста на резултатите си, както и маржина на печалба през следващите няколко години.

Той е един от най-върлите противници на офертата от водещата световна софтуерна компания - Microsoft, като неведнъж е заявявал, че предложената сума не оценява реално състоянието и перспективите на компанията.

Въз основа на цената на затваряне на акциите на Microsoft вчера при ниво от 30.27 долара, предложената сума възлиза на 43 млрд. долара, или 29.89 долара за акция от интернет търсачката.

Носят се слухове, че някои от водещите акционери в компанията биха склонили на оферта в размер на 35 долара за акция.

До този момент обаче от Microsoft дават ясни сигнали, че не възнамеряват да повишат офертата си, като припомнят, че липсват други оферти за компанията, или признание за това, че офертата е достатъчно "справедлива".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg