Владеенето на чужди езици подпомага силно бизнеса

629
Владеенето на чужди езици подпомага силно бизнеса

Владеенето на чужди езици подпомага силно бизнеса в Европейския съюз и в глобализиращия се свят, както и откриването на нови пазари от компаниите и разширяването на тяхната дейност. Това са категоричните изводи, съдържащи се доклад на т. нар. Бизнес форум за многоезичието, който беше създаден миналата година от Европейската комисия, за да анализира връзките между владеенето на чужди езици и икономическото развитие и трудовата заетост.

В доклада се предупреждава също, че Европейският съюз е изправен пред заплахата да изостане в конкуренцията с новоразвиващите се икономики, които обръщат сериозно внимание на езиковата подготовка на техните служители. На изучаването на езици в съюза трябва да се обърне много по-голямо внимание. Ръководствата на европейските компании трябва да прилагат стратегии за изучаване на чужди езици.

В тази дейност компаниите трябва да получават пълна подкрепа от съществуващите структури за езиково обучение в страните от Европейския съюз.

Докладът защитава ясно каузата на необходимостта да се учат чужди езици. Той доказва колко е важно да се знаят чужди езици, да се инвестира в езиковото обучение, което е важна съставна част в всеобщите усилия за благоденствие и процъфтяване, заяви във връзка с публикуването на доклада Леонард Орбан, европейски комисар по многоезичието.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg