Връх в постъпленията на фондовете на развиващите се пазари

616
Връх в постъпленията на фондовете на развиващите се пазари

Фондовете за инвестиции в акции на развиващите се пазари отчитат най-големи нетни постъпления на средства от шест месеца насам на фона на засилващото се световно икономическо възстановяване, информира Bloomberg, позовавайки се на данни на EPFR Global.

Фондовете, инвестиращи в акции на компании от развиващите се пазари са привлекли 3.27 млрд. долара за седмицата приключила на 7 април, което е най-голямата сума от третата седмица на октомври. Така нетните постъпления от началото на годината възлизат на 10.8 млрд. долара, според EPFR. Фондовете за инвестиции в облигации на развиващите се пазари отчитат нетни постъпления в 22-ра поредна седмица, привличайки 807млн. долара.

По-рано тази седмица индексът MSCI Emerging Markets нарасна до най-високото си ниво от юли 2008. Деветдневното повишение на индекса, което приключи на 7 април беше най-дългата му печеливша серия от почти шест месеца.

Фондовете за инвестиции в акции на китайски компании са привлекли 190 млн. долара през седмицата, което е най-голямата сума от края на януари.

Китайският индекс Shanghai Composite губи 4.8% от началото на годината и е най-лошо представящият се сред основните световни индекси.

Руските фондове са привлекли нетни постъпления в осма поредна седмица, докато постъпленията във фондовете в Южна Африка и Близкия Изток нарастват до 28-седмичен и 15-седмичен връх, респективно.

Фондовете за инвестиции в акции на развитите пазари също отчитат приходи като нетните им постъпления от началото на годната нарастват до 4 млрд. долара.

Като цяло всички фондове за инвестиции в акции отчитат 5.69 млрд. долара постъпления за седмицата, докато облигационните фондове са привлекли 5.07 млрд. долара, според данните на EPFR.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg