Всеки трети американец би напуснал своята работа

1136
Всеки трети американец би напуснал своята работа

Всеки трети работещ американец обмисля да напусне своята работа, като най-голям е процентът сред по-младите работници, сочи изследване на консултантската фирма Mercer.

Това показа изследване сред 2 400 работници. От тях 32% заявяват че сериозно обмислят да напуснат своето работно място.

Процентът на недоволните се повишава значително през последните години. За сравнение през 2005-та година едва 23% са обмисляли напускане.

Други 21% от анкетираните намират своите работодатели за „неприятни" и не се чувстват ангажирани в работата си, въпреки че не изявяват желание да напуснат.

Недоволството от работата нараства на фона на това, че хората получават все по-малко от своята заетост.

Доволните от базовата си заплата работещи са се понижили до 53%, съгласно данните от последното проучване, в сравнение с 58% през 2005-та година.

Шейсет и осем процента от заетите определят цялостното си възнаграждение като добро или много добро. И тук има значително понижение отпреди пет години, когато процентът на тази група е бил 76.

Според специалистите от Mercer работещите се чувстват все по-слабо емоционално обвързани със своите организации и не смятат за задължително, че последните се грижат добре за интересите им.

Сред работещите на възраст между 25 и 34 години, 40% са готови да напуснат своята работа. Най-висок е делът на младите на възраст 24 години, като там 44% заявяват подобна готовност.

Спадът в цените на имотите и нарастването на броя на лошите ипотеки са фактор, определящ това по-възрастните, които в по-голяма степен е възможно да имат ипотека и да са по-търпими към своята работа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg