За кого парите са най-важни?

520
За кого парите са най-важни?

Както гласи поговорката, парите не са всичко, но със сигурност имат по-голямо значение за хората сега, отколкото преди финансовата криза и особено в Китай, Япония и Южна Корея. Това показва изследване на Ройтерс и независимия международен институт за пазарни проучвания Ипсос (Ipsos).

Според допитване до 24 000 души в 23 държави, 65 процента посочват, че сега парите са по-важни за тях от преди, като особено младите хора поставят акцент върху парите и гледат на тях като на признак за успех. Най-много са гражданите на Южна Корея, Япония и Китай според които парите са по-важни за тях сега - 84 процента във всяка от тези държави. На четвърто място следва Индия, в която 78 на сто са на мнение, че парите са признак за успех.

Хората в тези три страни по-скоро вярват, че парите са най-добрия признак за успех, като 69 процента от китайците или южнокорейците свързват парите с успеха, следвани от индийците (67 на сто) и японците (63 на сто).

Според 43 процента от анкетираните парите са най-добрия признак за успех.

Близо 73 на сто от канадците обаче не са съгласни, че парите са най-добрия признак за успех, следвани от шведите, мексиканците и холандците.

Мъжете и жените са разделени поравно в отношението им към парите като 65 процента от мъжете и 64 на сто от жените посочват, че парите са по-важни сега в сравнение с едно време. Повечето мъже в сравнение с жените (47 към 40 процента) изразяват мнение, че парите са признак за успех.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg