Западноевропейците са песимисти за икономиката

657
Западноевропейците са песимисти за икономиката

Западноевропейците и най-вече французите са най-големите песимисти за развитието на безработицата и на икономиката, показва публикувано днес изследване, осъществено от Галъп Интернешънъл в 33 страни от всички континенти без Африка.

51% от анкетираните във всички страни очакват безработицата да се повиши спрямо 25%, които очакват намаление, 20% - да остане стабилна, а 4% нямат мнение. В Западна Европа песимистите са 68%, като най-много са във Франция с 82%. Германците с 69% и британците с 65% се намират на средното за Европа равнище.

Най-малко хора очакват увеличение на безработицата в Латинска Америка (36%), в Близкия Изток (39%), Централна и Източна Европа (41%). Северноамериканците с 50% са в рамките на средното равнище, а азиатците са малко по-песимистично настроени (55%). По-малки са различията между регионите, когато хората са питани за професионалното им бъдеще.

Средно 31% от анкетираните се страхуват, че може да загубят работата си. В икономическата област броят на оптимистите и на песимистите във всички страни е балансиран. 29% считат, че 2010 г. ще бъде година на "икономически трудности", 29% очакват "икономически просперитет", а 36% смятат, че ще бъде подобна на 2009 г. 42% от западноевропейците и 54% от ирландците, очакват икономически трудности спрямо едва 11%, които очакват просперитет.

Най-големи оптимисти са латиноамериканците, от които 58% очакват просперитет.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg