Заплащането на финансовите специалисти в Лондон продължава да изпреварва това в САЩ

634

Ръстът на заплащането на финансовите специалисти в Лондон е бил с близо 50% повече от този на колегите им на Уол Стрийт, като техните възнаграждения продължават да изпреварват тези на щатските специалисти по данни от изследване на Napier Scott Executive Search Ltd.

През изминалата година доброто представяне на световните фондови пазари е допринесло за ръст с 22% във възнаграждението на британските трейдъри, докато това на щатските се е повишило с 15%.

Бонусите за британските специалисти са се повишили в резултат на нарасналите доходи на инвестиционните фондове и банки, както и на силната активност по сливания и поглъщания на стария континент.

За изминалата година сделките са се повишили с 54% на годишна база до рекордните 1.7 трлн. долара, изравнявайки се с тези в САЩ, които са се повишили с 31% на годишна база.

Лондон е затвърдил лидерската си позиция на водещ финансов център през изминалата година, налагайки се над Ню Йорк.

Най-голямо е било разминаването между доходите на директор в кредитните структури в Лондон, където средната заплата е възлизала на 140 000 паунда годишно плюс бонуси в размер на 1.56 млн. паунда. За сравнение, нает на подобна позиция в Ню Йорк е получавал средна заплата от 115 000 паунда и е получил бонуси в размер на 1.24 млн. паунда.

Лондонското сити допринася за около 40% от финансовата индустрия в света. Хеджфондовете и частните инвестиционни фондове са инвестирали около 1.4 трлн. долара, като са привлекли рекордния капитал в размер на 126.5 млрд. долара през изминалата година, сочат данни на базираната в Чикаго изследователска компания Hedge Fund Research Inc.

В същото време значителната активност на първични публични предлагания в Европа и избирането на лондонската фондова борса за реализирането им също са допринесли за ръста във възнагражденията на специалистите.

Европейската финансова индустрия все по-заплашително се приближава по размер до тази на щатската, като приходите от инвестиционно банкиране през изминалата година са възлезли на 98 млрд. долара на фона на 109 млрд. долара в САЩ.

За сравнение, заплатите на трейдърите в Азия са се повишили с 25%, а тези на финансовите специалисти в Близкия Изток са се повишили с 30%, а в Русия с 27%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg