Започва техническото планиране на тръбопровода Набуко

477
Започва техническото планиране на тръбопровода Набуко

„Проектът Набуко достигна до етапа на фактическата реализация. Упълномощаването на инженерната компания е съществено събитие за проекта. Започна детайлното техническо планиране”, коментира Райнхард Мичек, управляващ директор на компанията за проекта на газопровода.

След процедура по набиране на оферти, проведена в цяла Европа, бе избрана Британската компания Penspen-Group. Цената на договора е приблизително 9 мил. евро.

Компанията Penspen-Group е отговорна за координацията на цялото детайлно техническо планиране на проекта за газопровод, добавя Мичек. На следващ бъдещ етап ще бъдат включени и местни инженери за реализацията на още по-детайлни планове. Крайният резултат ще е формиране на базовите документи за официално одобрение, полезна мощност и качествените спецификации, както и за преговорите с доставчиците. Освен това работата на инженерната компания е важна част от оценката върху социалната и околната среда, в която от самото начало имат участие финансовите институции.

Координатора по инженерните работи започва работа през януари. Основните елементи на планирането ще бъдат завършени до края на годината. Националните компании, които участват в Набуко в отделните страни- партньори (собственост изцяло на Международен газопровод Набуко GmbH), впоследствие ще координират детайлното планиране в съответните страни. “Основаването на националните компании Набуко бе още един важен момент през 2007 г. като бяха създадени четири компании. Петият филиал в Турция е в процес на основаване”, обясни г-н Мичек.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg