10 болезнено очевидни истини за живота, които всички забравят

23042
10 болезнено очевидни истини за живота, които всички забравят

Тези 10 неща са очевидни, но хората масово ги игнорират и обичат да „забравят“.

Истината обаче не спира да бъде валидна, ако я игнорирате.

Приемете веднъж завинаги тези 10 болезнено очевидни истини:


1. Човешкият живот е сравнително кратък

Дълбоко в себе си знаем, че всичко ще има край, но живеем сякаш това не се отнася за нас.

Когато загубим близък, сме шокирани от това напомняне. Това е като да се изкачваш по стълби разсеяно и когато стигнеш до края, да очакваш още едно стъпало, но там няма нищо и ти губиш баланс.

Живей живота си, сякаш всеки ден е безценен, защото той Е. Не се страхувай от смъртта. Страхувай се да не би да пропилееш времето, което имаш, заради това, че си се страхувал.

2. Ще живееш такъв живот, какъвто сам създадеш за себе си

Твоят живот е само твой. Другите могат да те убеждават, но не могат да вземат решения вместо теб, могат да вървят с теб, но не могат да вървят вместо теб. Постарай се тези решения да бъдат вследствие на твоята интуиция. Постарай се да вървиш в твоя път, а не в нечий друг.

Помни, че е много по-добре да бъдеш на най-долното стъпало на стълбата, която искаш да изкачиш, вместо на по-горно стъпало на чужда, която не те интересува.

Търпението е добродетел, но не е синоним на чакане. Търпението е възможността да останеш силен по дух, докато работиш здраво за това, което искаш да постигнеш. Твоят живот е предопределен от твоите действия.

И нека действията ти говорят по-силно от думите ти.

3. Да си зает и да си продуктивен не е едно и също

Да си зает не е нито добродетел, нито нещо, което трябва да се уважава задължително.

Всички имаме забързани графици, но не всички имаме реална причина за тях. Много хора просто не знаят как да си поставят приоритети.

Днес е пълно със заети хора, които вечно нямат време. Те пращат по 100 имейла на ден и телефонът им непрекъснато звъни, но това е илюзия, която ги кара да се чувстват „важни“ и те я харесват.

4. Провалът е неизбежен

Всеки се е провалял в нещо. Провалът не е причина да се обезкуражавате. Лошото е, ако не можете да си изведете поука и да продължите напред.

Ако се страхувате от провал, вие най-вероятно нямате да направите това, което се изисква, за да постигнете успех. Просто няма да имате куража.

Зад всяка красива картина на художник... има много неуспешни опити, но ние не знаем за тях, не защото не съществуват, а просто защото никой не ни ги е показал, никой не си е направил труда да ги запази и те са забравени.

5. Да мислиш да направиш нещо и да го направиш са две различни неща

Успехът не те търси, докато ти седиш и си мислиш за него.

Знанието е почти безполезно, без действия.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

fen
# 0
20:04 | 2 April 2015
Много точно казано.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg