10 малки неща, които развалят сутринта

1151
10 малки неща, които развалят сутринта

Сутрините са тежки, затова трябва да направите всичко възможно да си създадете рутина и да започнете деня възможно най-гладко.

Но придържането към ефективен режим е по-предизвикателно, отколкото звучи.

От заравяне в имейлите до загубата на 10 минути, за да намерите изчезнала обувка, ето как да редуцирате онези малки неща, които ви дърпат надолу.

Задаване на нереално време за събуждане

Отлагането на алармата няколко пъти е сигурен начин да започнете деня си накриво. Освен че закъснявате, излежаването съвсем ще обърка графика ви. Задайте реалистично време на алармата, за да устоите на желанието да поспите само „още пет минути“.


Бъдете готови с кафето си, след като се събудите

Защо да прекарвате 10 минути, суетящи се около кафе машината, а не я програмирате да го направи вместо вас? Инвестирайте в модел, който може да зададе начален час и ще се събудите с миризмата на прясно смляно кафе, без да губите ценни минути от сутрешния си график.

Не гледайте телевизия

Всички знаем, че гледането на телевизия късно през нощта може да наруши съня, но често не се съобразяваме с влиянието му върху сутрините. Времето пред екрана сутрин е лесен начин да се разсеете и да изостанете от графика. Опитайте се да изключите телевизора, за да можете да се съсредоточите върху подготовката и да излезете навреме.

Шкафовете и гардеробите са претупани

Направете времето за обличане и тоалет по-ефективно, като държите всички най-необходими неща отпред. Така сутрин няма да се наложи да ровите в най-дълбоката част на гаредроба или шкафа с козметика, за да се приготвите за излизане.

Отлагане на прането и подготовката на дрехите

Нищо не прави обличането сутрин по-трудно от липсата на чисти дрехи. Спестете си главоболието „Нямам какво да облека“ и си отделете време да изперете и приготвите дрехи си предната вечер.

Не проверявате какво ще бъде времето

Няма нищо по-лошо от това да излезете навън, за да откриете, че сте напълно неподготвени да се справите с метеорологичните условия. Спестете си нервите от забравен чадър или обличането на прекалено дебели дрехи. Просто проверете какво ще бъде времето и изберете какво ще сложите.

Оставяте кухнята разхвърляна предната вечер

Няма нищо по-лошо от това да се събудите и да се наложи да се справяте с купчина мръсни чинии. Не само че е неприятна гледка, но е и лесен начин да се мотивирате да почистите, когато трябва да се подготвите за предстоящия ден.

Не приготвяте обяда си

Приготвянето на обяда ви от предишната вечер е голямо облекчение. Така не само няма да го забравите, което често се случва. Второ, по-вероятно е да направите по-добър избор, когато не бързате да тръгнете.

Проверка на имейла

Има десетки статии, които обясняват защо не трябва първо да проверявате имейла си сутрин. Изчакайте, докато официално стъпите в офиса. Освен това ще се изненадате колко време ще спестите у дома.

Обувките и аксесоарите не са там, където трябва да бъдат

Както подготвяте тоалета и обяда си от предната вечер, така и обувките, якето и аксесоарите е добре да са на линия. Така сутринта ще бъде по-спокойна и без излишно суетене. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg