10 начина да привлечете позитивното в живота си

11811
10 начина да привлечете позитивното в живота си

Щастието понякога може да ни се изплъзне.

Вършейки обикновените житейски задачи, в един момент те, заедно с ежедневния стрес, ни отнемат спокойствието и ясното съзнание.

Преди да се усетим, радостните моменти и позитивността започват да приличат на мираж. Това състояние е обратимо.

Всъщност, привличането на щастието е по-лесно, отколкото мислите. Можете да го „уловите“ по няколко начина.


1. Излизайте с хора, които са щастливи по природа
Някои хора сякаш естествено са надарени със спокойствие, смеят се и дори не сте ги виждали в лошо настроение. Това е типът хора, които могат да ви дарят с позитивизъм. Обкръжете се с тях. Черпете енергия от тяхната естествена дарба, повтаряйте навиците им, научете се да живеете като тях.

2. Стойте далеч от хора, които блокират енергията ви
От друга страна, важно е да се лишите от присъствието на хора, които са енергийни вампири. Така ще дадете път на доброто и оптимистичното.

3. Изберете приемането пред устояването
Отбележете си реакцията си всеки път, когато нещо се случи и ви дразни. Например приятел отмени среща, магазинът не разполага с това, което търсите, и т.н. Какви са емоциите ви? С какво трябва да се преборите? Дали те не са резултат от продължителен и натоварващ ден?

Вместо това поемете дъх и приемете ситуацията, не се опитвайте да й устоите. Открийте положителната страна на нещата. Приемете, че така се е случило. Нищо страшно няма.

4. Фокусирайте се върху това, което имате, за да бъдете щастливи
Един от най-добрите и лесните начини да привлечете повече щастие в живота си е като казвате благодаря на нещата, които вече ви правят щастливи.

5. Махнете акцента от материалните неща – те не ви определят
Тази стъпка е трудна, но е важна, когато искаме да привлечем щастието в живота си. Всеки понякога започва да се укорява за това, което не е постигнал, кариерата, която не е изградил, къщата, която не може да си позволи…

Не попадайте в този капан! Независимо какво се случва, кого познавате, какво правите или не, какво имате или нямате, единственото нещо, което може да ви направи щастливи, сте вие.

6. Бъдете отворени за алтернативни планове
Щастието се приближава, когато нямаме очаквания. Да имате план, да знаете какви са краткосрочните и дългосрочните ви цели, е добро нещо. Помага ви да се ориентирате къде сте. Понякога ви се струва, че това е правилният път. Колкото по-готови сте да променяте плановете си, колкото по-гъвкави сте, толкова по-добре.

7. Бъдете готови за промени, независимо какви
Единственото постоянно нещо в живота е промяната. Затова е препоръчително да бъдем готови да преглътнем всяка хапка, която реалността ни подаде. Ако искате животът ви да е изпълнен с щастие, приемайте промените. Използвайте възможностите, които те ви отварят.

Защо щастието на служителите е важно за бизнеса?Удовлетворението на служителите оказва силно позитивно влияние върху лоялността на клиентите и рентабилността на компаниите, показват последните проучвания

 

8. Излезте от комфортната си зона
Да се чувствате приклещени е един от начините да отдалечите щастието. Излезте от капана. Пробвайте нови неща. Пътувайте. Запишете се на курс. Посещавайте лекции. Срещайте се с нови хора.

9. Пробвайте с умствени почивки
Дори най-щастливият момент може да бъде погубен, ако попаднем в капана на постоянното премисляне. Знаете как става. Разхождате се. Навън е приятен слънчев ден.

В едната си ръка държите чаша горещо кафе. И тогава ви връхлитат мислите. Забравили сте да изхвърлите боклука, шефът ви иска доклад още в понеделник до обяд и т.н. Всичко в един миг е помрачено.

Избягайте от този навик. Правете умствени почивки всеки ден. Дори и за 2 минути, отдайте ума си на щастието.

10. Обичайте се
Най-важната стъпка към щастието е да осъзнаете, че преди всички останали да ви заобичат, трябва сами да го направите. Обичайте се всеки ден. Колкото по-силна е любовта към себе си, толкова повече щастието ще ви спохожда.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg