10 навика на привлекателните хора

12361
10 навика на привлекателните хора

Твърде много хора смятат, че естествено привлекателните хора са късметлии, които са добре изглеждащи, силно социални и невероятно талантливи. В действителност, да бъдете привлекателен е под ваш контрол и е въпрос на емоционална интелигентност.

Според проучване, направено за 500 субекта, оценени като привлекателни, тези, които имат най-много харесвания, нямат нищо общо с това, че са общителни, интелигентни или атрактивни (вродени характеристики). Вместо това те са описани като искрени, открити и способни да разбират.

Тези хора притежават емоционалната интелигентност. А ето и кои са 10 признака, които го правят такива:

1. Те задават въпроси

Най-голямата грешка, която хората правят, когато става дума за слушане, са, че те са толкова съсредоточени върху това, което ще кажат по-нататък, или как другият човек ще ги засегне, че не успяват да чуят какво се казва. Думите излизат силно и ясно, но значението им се губи.

Един лесен начин да избегнете това е да зададете много въпроси. Хората обичат да знаят, че слушате и нещо толкова просто, каквото е въпросът за изясняване, показва, че не само слушате, но също така се интересувате от това, което говорят.

Ще бъдете изненадани колко уважение и благодарност печелите, като задавате въпроси.

2. Те оставят телефоните си

Нищо няма да подразни някой, който разговаря с вас, както текстово съобщение в средата на разговора или дори бърз поглед към телефона ви. Когато се ангажирате с разговор, съсредоточете цялата си енергия върху него. Ще откриете, че те са по-приятни и ефективни, когато се потопите в тях.

9 трика, с които ще изглеждате по-интелигентниНяколко навика, които ще ви направят по-умни в очите на околните

3. Те са истински

Да бъдеш истински и честен е от съществено значение за това да бъдеш и приятен. Никой не харесва фалшивите хора и другите знаят, че могат да им се доверят. Трудно е да харесвате някого, когато не знаете колко искрен е с вас.

4. Те не приемат присъдата

Ако искаш да бъдеш привлекателен, трябва да си отворен. Да бъдеш безпристрастен те прави достъпен и интересен за другите. Никой не иска да има разговор с някого, който вече си е изградил мнение и не желае да слуша.

Отвореният ум и съзнание е от решаващо значение на работното място, защото означава и нови идеи, и помощ. За да премахнете предубедените понятия и преценка, трябва да видите света чрез очите на други хора.

Това не изисква да вярвате в това, което вярват или да оправдавате поведението им, а просто означава, че се опитвате да ги разберете.

5. Те не търсят внимание

Хората не харесват тези, които просят внимание. Не е нужно да бъдете голям екстроверт, за да ви харесат. Просто бъдете приятелски настроен и внимателен.  Когато говорите, например, за ваше постижение, преместете фокуса върху всички хора, които са работили усилено, за да ви помогнат да стигнете до там.

Това може да звучи клише, но ако това е истинско, фактът, че обръщате внимание на другите и оценявате тяхната помощ, ще покаже, че сте благодарни и скромни - две качества, които са тясно свързани с привлекателността.

6. Те са последователни

Малко неща могат да ви правят по-нехаресвани, отколкото ако сте непредвидими. Когато хората се доближават до вас, те предпочитат да знаят какво да с кого се занимават и какъв вид реакция могат да очакват. Ако настроението ви се мени постоянно, няма как да не окаже влияние върху това как ви възприемат другите.

7. Те използват позитивния език на тялото

Осъзнаването на вашите жестове, изрази и интонация (уверете се, че са положителни) ще привлече хора към вас. Използвайте ентусиазирания тон, разтваряне на ръцете, поддържайте контакт с очите и се накланяйте към говорещия.

Това са всички форми на позитивен език на тялото, който хората с висока емоционалната интелигентност използват, за да привлекат други.

8. Те оставят силно първо впечатление

Изследванията показват, че повечето хора решават дали ще те харесват или не през първите седем секунди с вас. След това те прекарват останалата част от разговора, вътрешно оправдавайки първоначалната им реакция.

Това може да звучи ужасно, но сега, когато го знаете, може да се възползвате от него, за да направите добро впечатление. Изправена поза, здраво ръкостискане, усмивка и отворени рамене към човека, с когото говорите, е гаранция, че първото впечатление ще е добро.

9. Те поздравяват хората по име

Името е съществена част от идентичността и всеки би се чувствал страхотно, когато хората го използват. Харесваните хора използват имената на другите всеки път, когато го видят. Но не го правете само, когато го поздравявате.

Изследванията показват, че хората се чувстват по - добре, когато лицето, с което говорят, се обръща към тях по име по време на разговор. Ако не помните имена и срещнете някого, не се страхувайте да попитате името му за втори път, ако го забравите веднага, след като го чуете, но се опитайте да го запомните.

10. Те се усмихват

Хората естествено (и несъзнателно) отразяват езика на тялото на човека, с когото говорят. Ако искате хората да ви харесват, се усмихвайте по време на разговор и те несъзнателно ще върнат услугата и ще се почувстват добре в резултат на това.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg