10 от най-бруталните техники за мъчения в света

33271
10 от най-бруталните техники за мъчения в света

Изтезанията са били брутална реалност за много хора.

Но най-обезпокояващият факт за жестокостта на мъченията не е неговото съществуване, а фактът, че хората са проявявали такова перверзно чувство за творчество (и дори удоволствие) в създаването на устройства, предназначени да причинят болка.

Ето 10 от най-жестоките начини за мъчение, за някои от които дори не можехме да повярваме, че са плод на човешката мисъл.

Изтезание с плъхове

Да бъдеш заграден с плъхове е достатъчно изтезание. Но очевидно това не е достатъчно за Средновековието.

Една от най-садистичните от всички техники на изтезание е клетка с една отворена страна, прикрепена към тялото на жертвата. В нея се слагат гризачи и тя се затваря с четвъртата страна, към която има нагревателен елемент. Природният инстинкт на гризачите ги накара да избягат от силната жега, като те търсят единствения изход - през тялото на жертвата

Столът на изтезанията

Също известен като „Стола на Юда", това ужасяващо изтезание е било типично за тъмниците през Средновековието. Използван до 1800 г. в Европа, този стол има между 500 и 1500 пирона по повърхността, както и тесни ремъци, за да придържат жертвата.

Изработен от желязо, понякога под него има нагряващи елементи. Често се е използвал и за да изплашат хората да дават признания, докато гледат други хора да бъдат измъчвани.

Хеликс - невероятният мол, който се превърна в затворПредполага се, че ще е първият в света търговски мол с 2.5-километрова спираловидна рампа за спускане и паркиране на автомобили точно пред магазините, които искат да посетят

Циментови обувки

Циментовите обувки са въведени от американската мафия, която слага краката на враговете си в груби блокове и след това ги пълни с цимент. След като изсъхнат „обувките“, жертвата бива хвърлена жива в река или на друго дълбоко място.

Трион за гърдата

Жените също са подложени на много от техниките за изтезание, а това мъчение е специално за тях. Използва се, за да причини значителна загуба на кръв. Зъбците са нагрявани до горещо, след което с тях се изтръгва гърдата.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg