10 приложения, които улесняват пътуването

7345
10 приложения, които улесняват пътуването

© Pixabay.com

Подготовката и насладата от пътуването стават все по-дигитални и по-малко аналогови. Според доклада за тенденциите от 2017 г. на Booking, 44% от пътниците очакват да планират ваканциите чрез смартфоните си, а 52% предвиждат да използват повече приложения, свързани с ваканциите.

Компанията отбелязва и още един важен аспект за всеки потребител – прозрачността. „Основни са приложенията, които предлагат интересно съдържание, виртуална реалност, 360-градусови снимки, карти, препоръки от местните хора..., всичко, което позволява туристите да проучат дестинацията, преди да пристигнат“, отбелязват авторите на доклада.

Напредъкът на изкуствения интелект и автоматичното научаване са факторите, които ще променят приложенията такива, каквито ги познаваме, и ще ги превърнат в необходими придружители по време на пътуване.

Испанският вестник El Pais публикува десет приложения, които вече съществуват и служат за улесняване на периода преди, по време на и след всяко пътуване.

1. Всичко за градския транспортДа се объркате в метрото на нов град е нещо напълно обичайно. За да предотврати това, на помощ идва приложението Citymapper, което предлага подробна информация за разписанията и комбинациите от градски транспорт в над 30 страни.


Можем да сравним в реално време кога ще пристигне метрото или автобусът и да сравним маршрутите, за да видим кой е най-бързият. Също така можем да видим в кой вагон на метрото е добре да се качим, за да сме най-близо до изхода, който ни трябва.

Приложението показва също свободните обществени велосипеди и маршрутите им в градовете, които разполагат с тях, както и разполагаемите коли под наем.

Приложението е налично на iOS и Android.

2. „Здрасти, как си?“Познаването на основния говорим език в страната, която посещаваме, никога не е излишно. Приложението, което предизвика малка революция, когато беше пуснато, прави възможно бързото и приятно научаване на език.

Приложението се основава на кратки уроци с известен привкус на видеоигри и вече има над 70 милиона потребители. То дори вече прескочи в училищата, където се използва от ученици и учители.

Предлага се безплатно на iOS и Android.

3. Гид на гидоветеПриложението на
Tripadvisor иска да се превърне в туристически гид под ръка, който идентифицира къде се намира потребителят и му разказва, например, историята на квартала или на близкия монумент.

„Няма нужда от туристически тур“, казва Бланка Зайас, директор на отдел „Комуникации“ на компанията. Хилядите му снимки, видеа и оценки за почти всяка туристическа забележителност в света и популярната му функция, която съобщава на потребителя за най-близките интересни места, правят приложението изключително необходимо.

Предлага се безплатно на
iOS и Android.

4. Сигурна ли е тази страна?

My Panda е приложение, което оценява равнището на риск в над 30 големи градове и предупреждава за заплахите или атентатите, които са се случили. То е свързано с база данни и се актуализира непрекъснато.

След извършването на атентат, приложението предлага места, където можете да намерите убежище, и посочва най-близките полицейски участъци, а в същото време включва и функция за директно осведомяване на властите.

Предлага се безплатно на
iOS и Android.

5. Съвършеният куфар

Харесвате съвършените куфари, в които всичко е пакетирани, систематично и етикетирано? Ако е така, трябва да се доверите на Packpoint - приложение, което, според дестинацията ви и нещата, които ще правите там, ви предлага необходимия багаж, така че да не ви липсва нищо при пристигането ви.

Можете да маркирате и задраскване предложените елементи в обикновен списък. И все пак не оставяйте приготвянето на куфара за последния момент!

Предлага се безплатно на
iOS и Android.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg