Колкото и странно да звучи за някои хора, шоколадовите сладки съвсем не са най-вкусните. По света има толкова много видове, че ни е трудно да изберем.

Ето 10 сладки от всички части на света, които са невероятно вкусни:

Алфахорес в Аржентина

Ако някога сте мечтали да ядете бисквити за закуска, тогава имате късмет. Аржентина предлага бисквитка като сандвич, слепена с дулсе де лече и покрита с кокосови стърготини.

Популярната закуска е идеална за чай, като десерт и да – за закуска.

Ванилени рогчета, Австрия

Това е свежа, сладка бисквитка, приготвена със смлени бадеми и посипана с ванилова захар. Името vanillekipferl се превежда като "ванилена луна".

Традиционната бисквитка, произхождаща от Виена, Австрия, е доста популярна.

Барче Нанаимо, Канада

Тези не се пекат, но са много вкусни. Иконичният десерт съдържа слоеве бисквити, шоколад и крем.

Paprenjak, Хърватия

Това е традиционна хърватска бисквита с черен пипер. Рецептата включва необичайна комбинация от мед и черен пипер, заедно с ядки, подправки, яйца и масло.

Мадлени, Франция

Тези сладкишчета във формата на мидени черупки са класика и изпълват устата с маслен вкус и аромат.

Курабиедес, Гърция

Специалната съставка на тези бисквити са бадемите, които придават отличителен вкус. Те се поръсват с пудра захар, което ги прави доста трудни за устояване.

Nankhatai, Индия

Тези "бисквитки" дължат своя различен, богат вкус на гхи. Те са особено популярни по време на Хинду фестивала на светлините.

Как Микеле Фереро създаде шоколадовата си империяЗа да скрие една от рецептите си от конкуренцията, Микеле Фереро я превежда на арабски и я заключва в трезор в Кайро

Reshteh khoshkar, Иран

Те се приготвят от оризово брашно, кардамон, джинджифил, канела и орехи, пържат се и се напояват в сироп. Това е и традиционната бисквитка за Рамадан.

Амарети, Италия

Бишкотите не са единственият италиански десерт, който трябва да опитате. Амарети е бадемова бисквитка - хрупкава отвън и дъвчаща отвътре.

Stroopwafels, Холандия

Карамелените вафли са традиционни за страната. Сложете бисквитката върху чаша чай или кафе, за да се размекне карамелът от парата и се насладете.