Ако има твърдение, с което всеки може да се съгласи, това е, че храната е нещо страхотно. Всеки ден ставаме свидетели на отварянето на нови ресторанти и излизането на нови рецепти.

Все повече интересът към храната расте, а това, което майсторите ни предлагат, е не само ястие, което да задоволи глада и да ни накара да усетим удоволствие от вкуса на храната, но и да си доставим наслада на сетивата чрез визия и изкусно поднасяне.

Разбира се, вкусовете се променят, а често пъти храната ни се заключава в закуската в хартиен плик или в нещо, хапнато на крак, но това, което е обединяващо, е желанието ни да бъде вкусно и полезно.

И все пак и тук има изключения. Защото по света има много странни и доста луди разбирания за храна. Вижте някои от най-нестандартните предложения:

Witchetty Grub

Тези ларви произхождат от Австралия и се смятат за храна там. Те са част от аборигенската диета и се консумират и сурови, и сготвени. Богати са на протеин и според тези, които са ги опитвали, имат вкусен сочен център.

Сърце на кобра

Яденето на живи сърца на кобра във Виетнам е брутален спорт, който те показват по телевизията. В него не се включва готвене или подготовка. Те разкъсват биещото сърце и започват да го ядат. Някои пият кръвта след това.

Бисквити с оси

Може би сте свикнали с мисълта, че в Азия има доста странни храни. Като тази бисквита с оси в Япония. Може би това е техният отговор на Орео.

Кървави миди

Понастоящем забранени в Китай, кръвните миди се ядат сурови, направо от океана. Това обаче предлагат съвсем ново ниво на брутност, тъй като те филтрират водата, която потенциално би могла да бъде източник на хепатит, тиф и дизентерия. Това са и причините, поради които ги забраниха в Китай.

Shirako

Нещата са на път да станат много по-странни. Ширако е друг деликатес в Япония, който се сервира суров или варен. Той се превежда като "бели деца". Повечето хора смятат, че това е естествен вкус. Да, това е така, защото това е семенната течност от риба, мекотели и някои други животни, обитаващи водата.

Shiokara

Шиокара е японско ястие, което дори и самите японци преглъщат трудно. Това са морски дарове, нарязани или накълцани, и ферментирали в органи.

Huitlacoche

Huitlacoche, известна още като царевична плесен, е мексикански деликатес. Тя идва от гъби, отглеждани върху царевицата и изглежда като големи бели камъни. Използва се в различни ястия, включително енчиладас и супи.

Прилепи

В Азия и Тихия океан прилепите се считат за пиле от пещера, готвят се по много различни начини и в разнообразие от ястия. Яденето на прилепи обаче може да причини неврологично заболяване. Все пак надали само това е причината да не е чак толкова предпочитана храна по света.

Beondegi

Повечето хора предпочитат за снакс картофен чипс или може би фъстъци, но в Корея се хранят с нещо друго. Наричат го Beondegi, но също така са известни като пържени копринени буби. Някой иска ли пакетче?

Basashi

Този тънко нарязан червен деликатес идва от Япония и e наречен Basashi. Може би ви изглежда като сос от червени боровинки, но това всъщност е…конско месо. И се сервира сурово!