10-те най- състрадателни крадци в света

32581
10-те най- състрадателни крадци в света

След като ви показахме някои много глупави престъпници (виж тук и тук), нека да се спрем и на няколко крадци, които са показали и добра страна:

Крадецът, който върна съдържанието на краден лаптоп на USB

Крадец, който отмъкнал лаптопа на университетски професор от Швеция, явно се е почуствал гузен, когато разбрал, че на компютъра се намира 10-годишния труд на човека и върнал съдържанието на USB носител.


Професорът оставил куфарчето си зад една врата на стълбището и влязъл в общата пералня за няколко минути. Когато се върнал куфарчето било изчезнало. Няколко дни по-късно той получил USB от крадеца.

Крадецът, който се засрамил от деца с касички

Въоръжен крадец нахлул в дом в Бремен, Германия, и насочил пистолет срещу жена, която заварил вътре. В този момент, от горния етаж слезли две деца (жената била тяхна бавачка) и предложили да му дадат касичките със спестяванията си, ако я пусне. Това така го трогнало (и вероятно засрамило), че той избягал. От полицията не съобщават на колко години са двете деца, но казват, че са по-малки от 7 г.

Крадецът, който отиде в полицията, защото намерил детско порно на откраднат от него телефон

През октомври 2011 г. един крадец в Австралия, забелязал, че кола, паркирана пред супермаркет е с отворен прозорец. Той задигнал два мобилни телефона и портфейл от нея. По-късно обаче видял записано детско порно на един от телефоните. Той бил така възмутен, че отишъл в полицията. Благодарение на него е арестуван 46-годишен мъж.

Съдийката му дала по-лека присъда - един месец затвор и глоба.

Крадец върнал кола, след като намерил вътре бебе и се скарал на родителите

Мъж и жена от Флорида отишли за риба. Жената твърди, че времето било студено за това тя оставила детето в колата и отишла само да помогне на мъжа с багажа, без да има намерение да оставя бебето само дълго време.

Така и не е ясно колко време бебето е било само в колата, но в това време тя била открадната. Малко по-късно крадецът се върнал и се разкрещял на жената за това, че е оставила бебето само.

Тя извикала полиция, но крадецът избягал и така и не бил заловен.

Крадецът, който върна видео камера на безнадеждно болна жена

Камерата на Джейми Макълрат била открадната от колата й. По-късно крадецът разбрал от новините, че жената е болна от рак, който не може да бъде опериран. Той се разчуствал и върнал камерата.

Той се обадил на журналист от телевизията и му описал паркинг, на който е оставил камерата на жената.

Крадецът, който върна коледна украса с извинителна бележка

Крадец от щата Индиана откраднал надуваем Дядо Коледа и два надуваеми пингвина от двор. Два дни по-късно обаче те били върнати заедно с бележка с извинение плюс 100 долара.

Крадец, който върна бижута след 10 години

Крадец в Саудитска Арабия върнал бижута след 10 години. Той оставил торба на прага на жертвата си и почукал настойчиво на вратата, след което избягал. Човекът първоначално се уплашил и извикал полиция, но когато полицаите отворили торбата, той разпознал свои бижута вътре.

В торбата имало и бележка, в която крадецът моли за прошка. Той обяснява, че е откраднал златните бижута, защото е имал нужда от пари, но финансовото му състояние вече се е подобрило и за това ги връща. За 10-те години цената на златото се е повишила доста, така че, ако собственикът ги продаде сега, ще има голяма печалба, уточняват местните медии.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Of
# 0
09:03 | 21 March 2013
Това с дечицата ме разби. :)
ЕНЕ
# 1
14:04 | 19 April 2012
Моля, този който ми открадна жената да не ми я връща (особенно ако тъщата още е жива):):)
Доника
# 2
15:03 | 26 March 2012
и аз се присъединявам към 1 и 2 коментар.
todorakiss
# 3
14:03 | 10 March 2012
Да се надяваме че нашите крадливи управленци ще върнат откраднатото от болните бедните измъчени хора МОЛЯ ВИ ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТОТО ЩЕ СПИТЕ СПОКОЙНО.
Морския
# 4
16:03 | 8 March 2012
Да се надяваме че нашите крадливи управленци ще върнат откраднатото от болните бедните измъчени хора МОЛЯ ВИ ВЪРНЕТЕ ОТКРАДНАТОТО ЩЕ СПИТЕ СПОКОЙНО.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg