10 цитата от Стив Джобс

14832
10 цитата от Стив Джобс

Стив Джобс се оттегли като CEO на Apple през изминалата седмица. От години той води борба с рак на панкреаса. Бе постигнал успех, но явно състоянието му се е влошило и миналата седмица той сдаде поста си на върха на компанията, като заяви, че вече не е в състояние да се справя със задълженията си.

Business Insider подбра десет цитата, с които ще запомним Стив Джобс:

Най-доброто предложение


Докато убеждавал Джон Скъли от Pepsi да стане CEO на Apple Джобс казал:

„Какво искаш - да прекараш живота си като продаваш вода със захар на хората или като променяш света?"

За характера

„Аз съм единственият човек в света, който познавам, който е губил четвърт милиард долара за една година. Това наистина изгражда характер."

За себе си

„За мен не е важно да съм най-богатият човек в гробищата... Важно е, когато си лягам вечер да си казвам, днес направихме нещо изключително."

Той винаги ще се завръща

„Винаги ще бъда свързан с Apple. Надявам се, че нишката на моя живот винаги ще се преплита с тази на Apple. Може да има няколко години, в които няма да ме има, но винаги ще се завръщам," казва Джобс през 1985 г.

Вяра в бъдещето

„Не можеш да свържеш точките като гледаш напред. Така че, ще трябва да вярваш, че тези точки по някакъв начин ще се свържат в бъдещето. Трябва да имаш вяра в нещо - в интуицията си, в живота, в кармата, в каквото и да е. Винаги съм следвал този принцип и той никога не ме е разочаровал, той направи животът ми такъв, какъвто е.

За работата

„Работата ще заема голяма част от живота ви и единственият начин да бъдете удовлетворени, е ако се занимавате с нещо, за което вярвате, че е важно. За да харесвате работата си, трябва да обичате това, което правите. И ако не сте го намерили, продължавайте да го търсите. Не се задоволявайте с по-малко! Когато го намерите, сърцето ще ви подскаже и ще става все по-хубаво с всяка година. Така че продължавайте да търсите, не се задоволявайте с по-малко!"

За смъртта

„Никой не иска да умре. Дори хората, които искат да отидат в Рая, не искат да умрат (......) Да си припомням, че скоро няма да съм между живите е най-важното средство, което ми помага да взема големите решения в живота си.

Защото почти всичко друго - всички вътрешни очаквания, цялата гордост, целият страх от излагане или провал - тези неща просто се строполяват пред лицето на смъртта и остава единствено истински важното.

Да помниш, че си смъртен е най-добрият начин, който аз знам, за да се избегне капана на представата, че има какво да загубиш. Вече си гол. Няма причина да не следваш сърцето си!"

Не стойте със скръстени ръце

„Ако направите нещо, което се окаже голям успех, трябва да продължите и да направите нещо друго. Не размишлявайте над старите лаври дълго време. Просто решете какво ще бъде новото ви предизвикателство."

За дизайна

„Наистина е трудно да правиш дизайн за определена таргет група. Хората често не знаят какво искат докато не им го покажеш."

За добрия дизайн

„Една от моите мантри е „концентрирано и семпло". Семплото е по-трудно от трудното. Трябва да работиш доста, докато накараш ума си да заработи така чисто, че да направи нещо семпло. Но в крайна сметка това е добре, защото когато го постигнеш, ще си способен на чудеса."

Някои от цитатите са от прочутата реч, която Стив Джобс произнася в Станфорд през 2005 г. Вижте я тук.

Стани наш приятел във Фейсбук

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Tzzzd
# 0
11:08 | 30 August 2011
Явно знае някои неща човекът...
HAHA
# 1
22:08 | 29 August 2011
Да бе кво толкова размишлява над тея ларви :)
аз
# 2
22:08 | 29 August 2011
азмишлявайте над старите ЛАРВИ дълго време.
vesko
# 3
22:08 | 29 August 2011
SUPERR
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg