10 зеленчука, които не са толкова добри за вас

Чушки
Зеленчуци, като чушки, картофи и патладжан, са познати и като източници на възпаление, което може да доведе до някои доста сериозни усложнения и сърдечни заболявания, рак и диабет.
Освен това, чушки съдържат соланин, химични съединения, произвеждани от растенията със защитна цел срещу различни видове насекоми.
Консумацията му може да доведе до неврни спазми, мускулни схващания, конвулсии и дори опияняващо действие.
Броколи
Тези малки розички не са толкова лоши за здравето ви, но могат да доведат до подуване на корема.
Брюкселско зеле
Точно като броколите, брюкселско зеле е кръстовиден зеленчук, което означава, че то не само може да ви направи по-подути, но и ще ви кара да изпускате газове. Това се дължи на съдържанието на рафиноза и сулфат.
Рафинозата е захар, която не се смила, докато достигне дебелото черво, където след това ферментира. Сулфатът пък води до миризмата.
Зеленчуци в консерва
Зеленчуците в консерва са пълни със сол и добавки, което може да доведе до проблеми с храносмилането и стомашни болки. Нивата на нитрати понякога могат да са много високи.
Все пак е хубаво да знаете, че нещо, което излиза от консерва, няма как да бъде полезно за здравето ви.
Българският бизнес
- Мобилната платформа за пазаруване tbi buy в партньорство с магазини ЗОРА
- Минималистичен дизайн: Системата Planar от Hörmann
- Първа копка на Kenar Residence и AMur Homes на бул. Сливница