10 зимни суперхрани, които трябва да ядете

Независимо дали сте дали новогодишно обещание да се храните здравословно или искате малко по -различна храна след коледното преяждане, сега е време, в което може да започнете да консумирате по-леки ястия.
Зимата предлага разнообразие от храни, които са не само здравословни и ще ви дадат много полезни хранителни вещества, но и ще ви накарат да се почувствате по-леки и изпълнени с енергия.
Карфиол
Редовният прием на кръстоцветни зеленчуци, като карфиол, може да помогне за намаляване на риска от някои видове рак. Карфиолът заменя успешно въглехидратите в някои ястия. Например може да си направите карфиолена пица или „ориз".
Куркума
Тази екзотична подправка е особено подходяща за зимата, защото има сгряващо действие. Освен това помага като превенция срещу Алцхаймер и за изгаряне на мазнините, особено в областта на корема.
Тиква
Богата на витамини А и С, тиквата е храна, което може да консумирате в най-разнообразни ястия – печена, варена, на супа, яхния, пюре, дори и като спагети.
Шам фъстък
Ядката е богата на фибри и протеини, а заради наличието на лутеин е полезна и за очите. Освен това помага и срещу преяждане. Експерти описват шам фъстъкът като суперхрана, идеална за следобедна закуска.
Цвекло
Този корен е вкусен както суров, така и печен или варен. Чаша цвекло е чудесен източник на фибри, помага за кръвното налягане и за набавяне на дневното количество калий.
Българският бизнес
- Мобилната платформа за пазаруване tbi buy в партньорство с магазини ЗОРА
- Минималистичен дизайн: Системата Planar от Hörmann
- Първа копка на Kenar Residence и AMur Homes на бул. Сливница