11-годишен си купил имоти за 44 млн. долара в Дубай

2954
11-годишен си купил имоти за 44 млн. долара в Дубай

Дори и за стандартите на град, който почита екстравагантността, тези покупки са си забележителни, пише Washington Post. Само за две седмици в началото на миналата година, 11-годишно момче от Азербайджан е станало собственик на девет крайбрежни имота.

Общата цената на жилищата възлиза на около 44 млн. долара или средната заплатата за приблизително 10 000 на средностатистически гражданин на Азербайджан. Малкият купувач, който притежава голям дял в някои от най-скъпите недвижими имоти, е всичко друго, но не и средностатистически гражданин.

Неговото име, според архивите на Dubai Land Department е Гайдар Алиев, което по някаква случайност съвпада с името на сина на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Рождената дата на купувача също съвпада с тази на сина на президента.


От Баку обаче отказват да коментират как синът на президента, или ако не е той, един азербайджански ученик със същата рождена дата и име като неговите, се сдобива с луксозни жилища на палмовидния изкуствен остров Джумейра. Годишната заплата на Илхам Алиев се равнява на около 228 000 щатски долара, което е крайно недостатъчно дори за най-малкия имот на палмовидния остров.

В добавка към деветте имота на Гайдар Алиев, който в момента е на 12 години, в имотните регистри на Дубай фигурират и имената на Лейла и Арзу Алиева. Президентът Алиев има две дъщери със същите имена и на приблизително същата възраст, указана в регистрите.

Така азербайджанци, чиито имена съвпадат с имената на трите деца на президента, притежават имоти в Дубай на стойност около 75 млн. долара. Покупките са били направени от купувач представляващ президентската фамилия. Местните дилъри споделят, че за имотите е платено предварително.

Азербайджан, която стана независима държава с падането на Съветския съюз през 1991 г. е била управлявана почти през цялото време от същата фамилия. Алиев пое властта от баща си Гайдар Алиев, който бе президент на Азербайджан в периода 1993-2003 г.

Стойността на имотите, регистрирани в Дубай на имената на трима души със същите имена като децата на президента Илхан Алиев, се равнява на около 330 негови годишни заплати.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg