13 неща, които не трябва да си поръчвате в ресторантите

80816
13 неща, които не трябва да си поръчвате в ресторантите

Какво не бива да си поръчваме в ресторантите? Ето съветите на клиентите:

Салата айсберг


Салатата айсберг е една от най-големите измами в индустрията. Тя е около 98% вода, освен това в гънките й често се крият бактерии и микроби. Дори и ако ресторантите все пак решат да я измият.

Най-продаваното

Може би си мислите, че най-продаваните артикули имат висок оборот. Но за да се справят с търсенето, ресторантите ги приготвят предварително в големи количества, което дава време в тези храни да се развият бактерии от хранителен произход.

Вижте още: Десет неща, които фастфуд индустрията не иска да знаете

Вода в чаша

Един от най-опасните елементи в ресторантите е водата. Настоявайте за бутилирана, а не за вода, която ще ви донесат в чаша или гарафа. И нека, по възможност, бутилката да е стъклена, защото при неправилно съхранение от пластмасовите проникват вредни вещества във водата.

Безплатните предястия

Това са например ядки или соленки, които се сервират заедно с напитките. И понеже са безплатни, най-често няма нова порция за всеки нов клиент. Това е като да ядете от ръката на непознат. В края на работното време те са връщани обратно в съд, откъдето се изсипват по чиниите отново на следващия ден.

Месо с кокал

Парчетата месо с кости са по-трудни за готвене и често са хрупкави отвън и сурови отвътре. За разлика от недопеченото говеждо, полусуровото свинско и пилешко месо са изключително опасни и могат да причинят заболявания от хранителен произход. Имайте предвид и факта порцията с кокали съдържа по-малко месо.

Промоции със сос

За да избегнат изчерпване на продуктите, ресторантите често поръчват повече храна, отколкото им е нужна. В края на деня останалото от предния ден се превръща в утрешна промоция, прикрита със сос.

Сосовете прикриват истинския вкус на продуктите, предупреждават готвачите. Бъдете предпазливи с месо, който е задушено и приготвено в тестени изделия, яхния или супа.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Просто коментар
# 0
23:06 | 16 June 2014
Абе, хора вие нормални ли сте? Каква е тая статия? Не стига, че самото оформление е отвратително ами и е абсолютно пошла... с това ли се занимавате, да измисляте простотий? Браво приберете се после вкъщи и с похвалете с това при близки и роднини хахаха, поощряват ли ви или и те ви се подиграват?
2
# 1
17:03 | 19 March 2014
Ресторантите са или за много заети хора, които нямат време да готвят или за тези, които или не умеят да готвят или ги мързи. Всъщност обикновено неумението да се готви се крие в мързела. Няма не мога, има не искам. Е има и особени поводи за ходене в ресторант, но пък тогава човек трябва да си подбира ресторантите, а не да отива някъде, само защото било евтино.
az
# 2
22:03 | 13 March 2014
ами то тогава защо са ресторантите изобщо като си има всичко в магазина.сигурно хората ги мързи да си приготвят на домашно и отиват в ресторант.
az
# 3
18:03 | 13 March 2014
Ami to kakvo ostana za pora4vane? Mai da si qdem v ka6ti e nai-dobre...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg