13 съвета как да готвите без да изхвърляте и троха

15251
13 съвета как да готвите без да изхвърляте и троха

Българинът масово изхвърля храна. В големите градове у нас 28.8% от съдържанието на кофите са хранителни отпадъци.

Статистиката сочи още, че в България остава 700 хиляди тона неоползотворена храна, докато 1.6 милиона от сънародниците ни живеят в нужда.

Вижте 18 малки трика, които ще направят кухнята ви по-икономична, а боклукът - по-малко:


1. Странно, но факт: лукът ще се прихване от белите краища с корени. Просто ги сложете в чаша с вода и ги оставете на слънчево място. Можете да режете отново порасналите зелени краища на всеки няколко дни – така получавате безкраен материал за готвене.

2. Ако ви е трудно да изразходвате цялата кутия прясно мляко, преди да се развали, направете извара от непотребната част. Това е много лесно – просто трябва са смесите прясно и кисело мляко, да го затоплите, а след това са прецедите сместта.

3. Утайката от кафето може да бъде използвана повторно. Тя държи мравките далече, отървава ни от неприятните миризми и стимулира растежа на саксийните растения.

4. Портокаловите кори могат да ни послужат срещу комари и мравки през лятото. Освен това те също премахват неприятните миризми.

5. От презрелите банани може да стане много вкусен бананов хляб. Използвайте и корите.

6. Не изхвърляйте остарелите чипсове. Сложете ги в микровълновата на максимална мощност за 10 секунди и те ще станат отново хрупкави.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg