15 начина да направите волята си желязна

3966
15 начина да направите волята си желязна

© pixabay.com

Стартирането на собствен бизнес изисква умствен багаж и смелост. Със сигурност ще има препятствия, които няма да сте предвидили.

За да преодолеят всички предизвикателства, предприемачите се нуждаят от това да открият своите мотивация и подход към справяне с кризите и стреса.

Желязната воля е друг ключов компонент на бизнес успеха. Ето как да направите волята си непоколебима, според членовете на Young Entrepreneur Council.

1. Поставяйте си малки, но постижими цели
Поддържането на силата на волята се осъществява чрез фокусиране върху наградата. Определете каква е тя – трябва да е достатъчно голяма, за да ви мотивира и да изпълните плана си точка по точка. Нека планът е съставен от малки, но постижими цели.


2. Контролирайте своите мисли
За да стимулирате своята продуктивност и да направите волята си желязна, трябва да имате контрол върху мислите и действията си. Удържайте го по отношение на краткосрочните и дългосрочните си цели.

Избягвайте да действате, без да мислите. Когато се объркате, дайте си време за успокояване и изкристализиране на картината. Така ще избегнете вземането на емоционални решения.

3. Използвайте кратки „възпламенявания“ като катализатор
Използвайте кратки „възпламенявания“ на волята си като начин да надскочите себе си.

4. Използвайте максимума от деня
Чували сте, че сдобиването с нов навик изисква 21 дни, нали? Други посочват, че са необходими 30 и дори 90 дни. Ние ви казваме да използвате само един. Един ден, който ще ви донесе търсените ползи. 

Лесно е да заложите на един ден. След това се опитайте да извлечете максимума от 3 дни, 5 дни, седмица! Всяка малка победа изгражда вашите нови полезни навици.

Нова работа? Пет начина да направите добро впечатление Проявете усещането си за мярка във всяко едно нещо

 

5. Взимайте си студен душ
Може да звучи драстично като мярка, но студените душове са страхотен начин да придобиете желязна воля. Страданията укрепват волята повече от успеха. Само 20 секунди! Пробвайте!

6. Продължавайте да тичате
Маратонците знаят, че съществува един момент, в който вече е невъзможно да се продължи. Тогава умът крещи „спри“. Когато човек финишира по време на първия си маратон, той ще е изградил своята воля по два начина: първо – като тренира всеки ден и увеличава постепенно дистанцията, второ, като изтича последните километри с болезнени спазми в мускулите на тялото.

7. Ставайте един час по-рано
По този начин ще имате един час повече, за да се приготвите за деня. Използвайте го за медитиране, упражнения, разходка или пък за планиране на задачите.

8. Напишете своите цели и проследявайте прогреса
Когато видите написани целите си за деня, по-лесно следите осъществяването им. Елиминирате усещането за слабост, за неувереност, че нещата ще се получат.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg