15 причини, които ни пречат да осъществим плановете си

2361
15 причини, които ни пречат да осъществим плановете си

© pixabay.com

Обикновено в началото на всяка година хората съставят планове и си дават обещания какво биха искали да направят през следващите 365 дни. Често само след няколко месеца осъзнавте, че нищо от това, което сте планирали, не сте осъществили наистина.

За да избегнете този негативен развой на нещата, днес ще ви изложим 15 причини, поради които е възможно да се проваляте. Избегнете ги!

1. Неразбиране

Една от големите грешки на хората е, че не определят сами за себе си ясни причини, поради които си обещават едно или друго. Когато мотивацията започне да изчезва, забравяме и целта.

2. Концентрация

Не си поставяйте за цел да се избавите от нещо негативно. Съсредоточете се върху въвличането в живота ви на полезни неща – например овладяване на бойно изкуство. Положителното подхранва мотивацията.

3. Преувеличаване

Благодарение на социалните мрежи, пропагандиращи подобен „съвременен“ ритъм на живот, хората са склонни да „отхапват по-голямо парче, отколкото могат да преглътнат“. Като резултат осъзнаваме, че трябва да си поставяме реалистични цели.

4. Обещания

Хората, които си обещават да направят нещо през новата година, са склонни излишно да си фантазират. Винаги си поставайте конкретни, измерими, достижими, реалистични цели. Иначе сте обречени на провал.

5. Негативизъм

Ако някой се опитва да спре цигарите, той постоянно е под стрес – у дома или в офиса. Отстранете негативните въздействия, преди да се решите на промени в своя живот.

6. Планиране

Хората са различни. Поради това едно при работи при един човек, но не и при друг. Всеки един от нас обаче разполага с 24 часа. Ако хабите твърде много време в социалните мрежи или в играене на компютърни игри, определене губите ценни минути, които може да посветите на осъществяването на съкровена цел.

7. Общество

Независимо какво мислите за себе си, вие сте част от обществото. Никой не е променил света сам. Поради това си струва да намерите хора, които ще ви помогнат да постигнете целите си.

8. Финанси

Често хората мислят, че за да отслабнат, трябва да си купят месечна карта за фитнеса. Това не е вярно.  
 

9. Сравняване

Често хората сравняват себе си с другите. Понякога това упражнение е в тяхна полза, но друг път – не. Веднага прекратете тази порочна практика. Всеки човек е уникален и има свои собствени цели и препятствия. Съсредеточете се върху осъществяването на собствените си цели.

10. Отсъствие на планове

Когато човек не успява да постигне поставените цели, той често не успява да разбере какво е необходимо, за да продължи напред. Възниква силно изкушение да се откаже от всичко. За да избегнете този развой, определете за себе си алтернативни цели.

11. Прекалено много планове

Подобно на отсъствието на резервни планове, наличието на прекалено много е път към провала. По този начин се отвличате от постигането на основната цел.

12. Преживяване

Една от големите причини, поради човек се отказва от следването на мечтите и губи сила на волята, е, че го възпират неуспехите. Този тип негативно мислене е пряко свързано със страха от провала.

Милиардер: Повечето работа, никога не е истинският отговорНякои хора бъркат упоритостта с чистото упорство, според съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман

13. Настойчивост

Никой не е постигнал своя успех за една нощ. Изискват се време и упоритост.

14. Концентрация

Ако не можете да се концетрирате върху важните стъпки към целта, отстранете всичко, което допринася за това. Така ще се върнете към своите приоритети.

15. Фокусиране

Необходимо е да спрете да се сравнявате със своя идеал и да започнете да се сравнявате с този, който сте бил вчера. Колкото повече се съсредоточавате върху крайната цел, толкова по-трудно е нейното постигане. Съветваме ви да се наслаждавате на всеки малък успех, който сте пожънали. Така устремът ви няма да бъде спрян.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg