20 храни, които е добре да се комбинират

Представяме ви 20 продукта, всеки един от които е полезен сам по себе си, но когато ги комбинирате, ефектът им ще бъде по-силен.
Ябълки и черен шоколад
Тази комбинация не може да се нарече традиционна, но си струва да се опита. Катехин - ензимът, съдържащ се в ябълките, и антиоксидантът кверцетин могат да направят чудеса заедно – те повишават имунитета, стимулират мозъчната дейност, подобряват работата на сърцето и кръвоносните съдове, както и намаляват риска от рак.
Овесена каша и прясно изцеден портокалов сок
Овесените ядки и портокаловият сок са отличен източник на феноли. Това означава, че те подпомагат отделителната система и помагат на организма да се изчисти от токсините.
Свинско и брюкселско зеле
Свинското е твърде мазно, за да се консумира всекидневно. То съдържа обаче селен, който спира растежа на раковите клетки. Сервирайте ястията със свинско с брюкселско зеле – двата продукта съдържат сулфорафан - органично вещество, което повишава ефективността на селена 13 пъти.
Домати и черен дроб
Липсата на желязо в организма може да доведе до физическо неразположение, хронична умора, слаб метаболизъм, проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Въпреки това, желязото, съдържащо се в черния дроб, не може да се абсорбира добре без витамин С. Тогава идват доматите, които съдържат аскорбинова киселина!
Магданоз и лимон
Магданозът върви чудесно с цитрусови плодове. Желязото, което се съдържа в зеленията, подобрява усвояването на витамин С в кръвния поток. Този важен витамин е отговорен за укрепване на имунната система и подобрява метаболизма.
Българският бизнес
- Мобилната платформа за пазаруване tbi buy в партньорство с магазини ЗОРА
- Минималистичен дизайн: Системата Planar от Hörmann
- Първа копка на Kenar Residence и AMur Homes на бул. Сливница