Според китайският календар следващата година е годината на Дракона и то на Водния Дракон. Тя започва на 23-ти януари 2012 година и приключва на 9 февруари 2013 година.

Драконът е петият знак от китайския зодиак, в който има 12 животински знака. Драконът е мит и легенда. Според древната китайска митология той е символ на сила и могъщество. Според днешните разбирания, драконът е символ на успех и щастие.

Хората, родени в годината на Дракона, са иновативни, предприемачески настроени, самоуверени, смели, страстни и емоционални.

Ограниченията обикновено са нещото, което вкарват в действие креативността на родените под този знак, като за последно годината на Водния Дракон е била 1953 г..

Всичко, което правят родените под знака на Дракона, е с огромни мащаби. Те са изпълнени с много енергия и кроят големи планове, в изпълнението на които се впускат без страх и с големи амбиции. Почти винаги техният успех е неизбежен.

Хората, родени в годината на Дракона, обикновено стигат до върха. Те обаче, трябва да не се отдават на прекомерен ентусиазъм и твърде големите амбиции, които да ги накарат да се чувстват неудовлетворени.

Драконите обичат да помагат на другите, като на тях винаги може да се разчита за помощ. И макар да правят това за другите, гордостта им често ги възпира да поискат помощ, когато имат нужда от нея, или да приемат предложена им такава.

Родените под този знак са склонни да поемат големи рискове, като поради това здравето им често може да е засегнато от излагането им на прекомерен стрес.

Драконът не е най-доминиращото животно сред китайските зодиакални знаци, като това прави хората от този знак да предпочитат активността извън дома им, пред това да си стоят вкъщи.

Те са екстровертни личности, които обичат да се наслаждават на природата, като желаят домът им да е достатъчно голям и да отговаря на личните им предпочитания и характер. Родините под знака на Дракона трябва да избягват скучни и рутинни работи, като те са изключително привързани към харченето на пари за себе си и за другите.

Известни хора родени в годината на Дракона: Къртни Кокс, Къртни Лов, Сандра Бълок, Рийз Уидърспун, Колин Фарел и др.