На 31 януари започва новата китайска година. Нейн символ е дървеният кон. Под неговия знак са родени Рембранд, Исак Нютон, Шон Конъри, Пол Маккартни, Дейвид Камерън, Ангела Меркел и други.

В китайския календар Конят е символ на благородството и честността и за това се очаква 2014 година да бъде година на реализирането на идеи в полза на обществото.

Годината на Коня ще бъде на възходи и падения. Икономиката ще продължи да се възстановява, но неочаквани събития, започнали още през тази година, ще спират големия напредък.

Смята се, че с упорита работа все пак светът ще приключи годината триумфално. Конете имат способността да преодоляват всички препятствия, които са поставени на пътя им, но трябва да имате предвид и че те често сменят настроенията си.

Смята се, цветът на коня е оранжев, а елементът му – вода.

Момче, родено в годината на коня, ще се радва на слава и ще бъде материално обезпечено. За жената, родена в такава година, се смята, че ще има приятна външност и успешен живот.

Традицията повелява днес на масата задължително да има овес и дървени съдове. Покривката трябва да е от естествена материя в бял, син или зелен цвят.

Поставете на масата ябълки и морково, а преди полунощ проверете всички чешми. Те не бива да капят, защото така ще изтече богатството ви.