Храненето у дома е много по-здравословно и по-евтино от посещението в ресторант. Това е ясно на всекиго.

Как обаче да намалим цената на приготвените у дома ястия, така че още повече да облекчим бюджета си?

Приготвянето на рецепти с голям брой съставки, част от които скъпоструващи, не е правилната стъпка в тази посока.

Следващият списък съдържа храни, които са с високи цени. И предлага техните по-евтини алтернативи.

1. Телешко

От пържола през бургери до спагети – има безкрайно много ястия, които можете да направите с телешко.

Единственият проблем е, че цените му са по-високи от всякога.

Така че заместете телешкото с по-евтини варианти. Използвайте друг вид мляно месо за кюфтета и спагети, хапнете пилешка пържола и сложете свински бургер в сандвича си.

2. Череши

Черешите намират място в доста рецепти. И все пак си остават един от най-скъпите плодове, дори и в сезона, в който зреят.

В края на лятото гроздето е идеалният им заместител.

Другият вариант е да използвате консервирани череши, ако ще приготвяте сладкиши с тях.

Вижте още: 6 храни за бедни хора

3. Бекон

Беконът има много функции. Можете да го ядете на закуска, както и да го добавите към различни ястия и салати.

Той обаче не е евтин. Затова го заместете с шунка.

Освен това беконът е нетраен и съдържа голямо количество мазнини. Което прави шунката по-здравословен вариант.