Поддържането на здравословна и балансирана диета е ключът към по-дълъг живот. Освен ако не ядете или приготвяте здравословните храни неправилно. Тогава просто ги превръщате в отрова:

Колко пъти в живота си сте подлагали зехтин на термична обработка? Е, надяваме се, че повече няма да го правите.

Когато маслиновото олио достигне определена точка на загряване, то става канцерогенно. Така че използвайте зехтин само за салатата си.

Претоплянето на яйцата също е строго забрането. Това ги прави токсични. Така че ще се наложи да ги ядете студени.

Знаеш ли какво е фитохемаглутинин? Не? Нещо, което може да ви убие.

Това вещество се съдържа в зрелия боб. Именно заради него той се кисне часове преди термична обработка. Ако пропуснете да го направите, рискувате стомашно-чревно натравяне.

Повечето хора мразят целина. И са прави. Въпреки това повечето от нас я добавят към супите. Но не знаем, че при претопляне тя освобождава вредни нитрити, които са отровни за тялото ни.

Точно както целината и яйцата, гъбите също не трябва да се подгряват. Повторната температурна обработка просто ги прави отровни.

Вижте още: Три зеленчука, които могат да ви убият

Доматите със сигурност не са отровни, в противен случай половината свят щеше да е мъртъв и погребан.

Но тези плодове (или зеленчуци?) са част от семейството на кучешкото грозде и техните листа съдържат токсични нива томатин.