6 престъпления на обществено място, за които всички сме виновни

8455
6 престъпления на обществено място, за които всички сме виновни

Когато става дума за използване на обществен транспорт, пътуването може да бъде истинско предизвикателство. Ако сте от хората, които често се возят с градски транспорт, тогава със сигурност ще разпознаете престъпленията.

1. Зяпане

Когато някой друг го прави:

Можете ли да им помогнете по някакъв начин? Грубо е да се запя и това ви кара да се чувствате неудобно. Защо не си гледат в телефона, в книгата или пък рекламите? Избрали са да зяпат вас. Ужасно е!

Когато вие го правите:

Харесвате обувките на това момиче. Освен това си е вързала косата по особено интересен начин. Как го е направила? Може би ще се опитате да го изпълните у дома. Колкото до момчето отсреща, знае ли, че ризата му е намачкана. Защо хората не си гладят дрехите? Този въпрос не ви дава мира.

2. Проявяване на симптоми на настинка/грип

Когато някой друг го прави:

Те си позволяват да подлагат да изпитание вашата имунна система? Няма да стане! Не можете да си позволите да настинете в този момент. Ето, някой отново се изкашля. Друг пък си бърше носа. Определено не сте доволни.

Когато вие го правите:

Горките вие! Толкова е трудно да отмятате ежедневните задачи, а ето, че отново сте болни. Не бива да ви карат да ходите на работа в такова състоние. Само че сте посветени на кариерата си и нямате никакво намерение да пропуснете и ден работа. Когато кашляте, изпитвате болка. А преди малко сте използвали последната си кърпичка, затова се опитвате с всички сили да спрете течението от носа.

3. Залитане

Когато някой друг го прави:

Всяко пътуване с градски траспорт е съпроводено от тръгване и спиране. Често рязко тръгване и още по-рязко спиране. Как да бъде подготвен за това човек? Те искат да си играя спокойно на играта на телефона, но желанието им е неизпълнимо, тъй като постоянно трябва да внимавате да не залитнете. А хората около вас май не се справят добре. Постоянно ви бутат и дори падат върху вас. Има ли някой нормален около вас?

Когато вие го правите:

Този шофьор е пълно хахо! Искат да се изпотрепем ли? В следващия момент падате върху човека до вас, тъй като спирачките рязко са настъпени. Поклащате глава в знак на извинение и с идеята, че другите ще подходят с разбиране. Е, случи се пак. Този път настъпихте крака на същата жертва.

4. Водене на разговор на висок глас

Когато някой друг го прави:

Нищо от това, което чувате, не ви влиза в работата. Само че не можете да ги заглушите. Продължавате да слушате разговор, изпъстрен с глупости. Не ви пука! Няма ли да се свърши! Къде им е възпитанието?

Когато вие го правите:

Толкова сте радостни, че сте се натъкнали на стар приятел, докато пътувате в автобуса! Направо не е вярно! Вие знаете какво следва... цяла серия истории от миналото и от настоящето. Колкото по-весело е, толкова по-шумно е за всички около вас.

5. Забързано ходене по улицата

Когато някой друг го прави:

Егоисти и невежи. За какви се смятат? Това да не е улица, да ми бибиткат с уста.

Когато вие го правите:

Направете път! Трябва да стигна до точно определено място! Там ме чакат важни хора!

Всички наоколо сякаш участват в състезание, предназначено за охлюви. Какво им става? Чувствате се заклещени между хора, които явно нямат важни дела за вършене.

6. Притискане в претъпкан автобус/трамвай/метро

Когато някой друг го прави:

Определено тук липсва свободно пространство. Това навежда някои хора на мисълта, че няма нищо лошо да понатиснеш повечко... във всички страни. В такива моменти всички си ставате близки. А е само 9 часа сутринта! Как така все на вас се случва да попаднете в градския транспорт с най-нетърпеливите хора в града? Да бяха изчакали 5 минути, нямаше сега да ги гледате от сантиметри.

Когато вие го правите:

Закъснявате! Няма спор в това. Качването в автобуса е било последното разумно нещо, което ви е хрумнало. Имате малко пространство за промушване откъм лявата ви страна. Приплъзвате се по гърбовете на другите хора. Ето че свободното място за десния крак не е било свободно! Накрая трябва да слезете от автобуса. Знаете, че ютията сутринта е била напълно излишна. А сега трябва да потъпкате всякакво приличие, което градите от детска възраст. Няма как, ще сръчкате поне 10 души, за да стигнете до вратата.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg