7 неща, които трябва да правите сутрин, ако ви предстои натоварен ден

4265
7 неща, които трябва да правите сутрин, ако ви предстои натоварен ден

Сутрините могат да се почувстват тежки, когато имате натоварен ден - независимо дали е свързан с работата или просто неща от ежедневието. Има много неща, които можете да направите, за да бъдете енергични и да останете в тонус. Ето няколко идеи за такива.

1. Работете с вашето „хипнопомпично“ състояние

Това е естествено състояние на хипноза, което изпитвате непосредствено преди да се събудите напълно. По време на хипнопомпията мозъкът ви създава алфа вълни, което създава условия да изследвате ума си в спокойно състояние. Методът, свързан с хипнагогичното състояние е начин за сканиране на нашето подсъзнание в търсене на нови идеи по време на повърхностния сън.


2. Дръпнете пердетата/ вдигнете щорите

Ярката слънчева светлина ще помогне на циркадния ви ритъм да разбере, че е сутрин и ще ви накара да се почувствате по-будни и готови за деня.

3. Запишете нещата, за които се притеснявате

Ужасяват ли ви определени неща за деня, като важна среща, тежка задача или труден разговор? Първите 20 минути след събуждането са прозорец на възможности. Все още изпитвате релаксиращия свят на алфа вълните и имате силна връзка с подсъзнанието си. Запишете притеснението си и опишете как се чувствате. След това може да се опитате да сглобите частите от пъзела.

4. Или направете списък със задачи за деня

Приоритизирайте нещата въз основа на това дали са критични за времето, важни или приятни за изпълнение. Започнете със задачи, които са критични и важни и чак след това стигнете до останалите. Друг метод е да вземете „4D решения“ от списъка си със задачи. Напишете ги в най-добрия квадрант: Направи - Отложи - Делегирай - Изтрий.

5. Организирайте деня в зависимост от това дали сте „чучулига“ или „сова“

Ако сте „чучулига“, която има тенденция рано да си ляга и рано да става рано, тогава организирайте най-трудните задачи през деня сутрин, когато ще бъдете в пика си. Оставете по-леките задачи за по-късно през деня, когато ще започнете да се чувствате уморени.

Ако сте „сова“, започнете работния си ден, като се справите със задачи, които не изискват много концентрация (като проверка на имейли) и оставете трудните задачи за по-късно през деня, когато ще бъдете по-будни.

6. Забавете дишането си, преди да започнете работа

Преди да включите компютъра си, отделете 60 секунди, за да забавите дишането си. Забавянето на дишането до шест или по-малко вдишвания в минута активира вашата парасимпатикова нервна система, като ви дава спокойствие и контрол през останалите дни при вземането на решения.

Най-простият начин е да вдишате като броите до четири и да издишате като броите до шест, като повторите това шест пъти. Това е чудесна техника, която да използвате през деня, когато усещате напрежене.

7. Направете късна сутрешна почивка

Добра идея е да си починете късно сутринта - излезте навън и се разхождайте бързо около офиса. Може да се чувствате така, сякаш това е загуба на време, но естествената дневна светлина ще ви помогне да се чувствате по-будни, а движението ще ви помогне да се заредите с енергия.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg