7 признака на биполярно разстройство, които се игнорират

6409
7 признака на биполярно разстройство, които се игнорират

В целия свят има около 46 милиона души с биполярно разстройство. Биполярността влияе на енергийните нива на хората, на настроението им, социалните дейности и дори на способността им да изпълняват ежедневни задачи.

Вижте 7 признака за биполярно разстройство, които са често срещани, но не подозирахте, че са признак за подобно сериозно заболяване.

1. Не можете да спите

Здравият сън може да остане в миналото, ако страдате от биполярно разстройство. При някои хора безсънието може да продължава седмици и пречи на нормалния ритъм на живота им, най-малкото защото се чувстват уморени през целия ден. При някои се появява и сънна апнея – спиране на дишането по време на сън.


2. Не можете да се съсредоточите

Хората, които страдат от биполярно разстройство, лесно се разсейват, независимо къде се намират. Това се случва обикновено вследствие на чести промени в настроението. Когато се опитват да се съсредоточат в една задача, те започват да мислят и за друго или да правят съвсем различни неща.

3. Свръхувереност

Когато човек имат биполярно разстройство, той може да усеща превъзходство и неуязвимост, да проявява свръхувереност, че има по-голямо значение, сила и знания от другите.

4. Мислите твърде бързо и прекалено обмисляте нещата

Хората, които имат биполярно разстройство, мислят твърде бързо и твърде много. Те имат прекалено много неща в главата, не са сигурни и ги обмислят и това пречи на контрола на емоциите им.

5. Говорите твърде много

Биполярните хора също имат състезателни мисли, когато говорят с други хора. Те лесно прескачат от една тема на друга и говорят твърде много, но често безсмислено. 

6. Имате моменти на еуфория

Хората с биполярно разстройство могат да страдат от моменти на пик в настроението, в които кипят, но само след малко изпадат в депресивно състояние.

7. Лесно се дразните от най-малките неща

Биполярните хора могат да се раздразнят от нищото. Дори и най-малките неща могат да ги накарат да експлодират и да се ядосат без видима причина.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg