9 навика, които привличат успеха

5361
9 навика, които привличат успеха

© pixabay.com

Американският писател Наполеон Хил е казал: Успехът идва при тези, които искат да го постигнат. На свой ред писателят Хел Елрод е допълнил, че нивото на успеха едва ли ще превиши нивото на вашето личностно развитие.

Ако искате не само да четете за успеха, но и сами да оставяте в историята мъдри слова, следва да опознаете тези 9 навика.

1. Възприемайте всяко препятствие като възможност да извлечете поука


Повечето хора се отнасят към препятствията като към провали, които им пречат да минат по пътя на развитието. Те се сблъскват с проблема, предават се и отстъпват.

Най-успелите хора в света привличат успеха, тъй като използват препятствията като уникални преимущества. Всяка преграда превръщат в урок за развитие.

2. Овладейте навици, които ви се е струвало, че не можете да овладеете

Повечето хора не знаят как самостоятелно да издадат електронна книга, как да започнат да имат блог, да създадат подкаст, да стартиран собствен онлайн курс, как редовно да се събуждат в 5 часа сутринта.

Те не пробват да разберат, защото се подценяват. Някои дори се гордеят със собствените си ограничения. Например казват си – не си представям как мога да напиша книга, как мога да стартирам бизнес.

3. Правете това, което никой друг не иска да прави

Писателят Кол Нюпорт, в своята книга „Дълбоката работа“, предполага, че търсени ще бъдат хората, които са способни дългосрочно и фокусирано да се въвлекат в работата. Умението да се потапяш в професията си се превръща в рядко явление.

4. Бъдете готови за всякакви възможности

Възможността е надменна богиня, която не губи време за хора, които не са подготвени, казва писателят Джордж Самюел Класън.

Повечето хора са твърде надменни, за да се учат на нещо ново – те смятат, че няма нужда повече да отделят внимание на обучението.

Успехът в наши дни идва при жадуващите знания.

5. Претърпявайте повече неуспехи от другите

Успехът идва при тези, които са последователни в променящия се свят, предани на непостоянното ежедневие и фокусирани в разсеяния живот.

Когато претърпите неуспех, вие се учите. Когато преживявате още повече неуспехи, сравнено с другите, вие научавате повече от тях. Този урок ви дава възможност да се развивате постоянно.

6. Дръжте се като победител на световно ниво, дори да не сте такъв

Повечето хора не използват своя потенциал. Успехът обаче отива при онези, които вярват в себе си и притежават невероятна сила на волята за постигане на желаната цел.

Събуждайте се и си казвайте, че сте страхотен в работата си.

7. Бъдете честни и уязвими

Ако сте честни, разказвайки за своите борби и неуспехи, това ще даде положителен отклик. Вие ще завоювате вниманието на другите. Успехът е неизбежен, когато сте отворени да споделяте.

Престанете да живеете чужди животи.

8. Стремете се да давате, а не да взимате

Хората взимат това, което могат. Пари, възможности, последното парче от тортата – никой не бърза да дава това, което притежава.

Отворената длан – с пари, връзки, информация или знания, това може да ви създаде усещане, че давате най-ценното. И може да е така, но когато давате, вие привличате хората.

Хората, които не очакват нищо в замяна, се срещат рядко.

От бездомник до милиардер с три прости правилаНе се случва често бездомник, който живее в колата си, толкова драматично да промени обстоятелствата в своя живот, че впоследствие да стане милиардер

9. Слушайте какво казват другите

Писателят Франк Крейн е казал: Тайната на добрия събеседник е в безкористния и искрен интерес към другия. А също така – в практиката.

В разговор е необходимо да мълчите и да слушате. Малцина са тези, които са готови за се учат от хората, които са успели в живота. Мнозина са убедени, че знаят всичко. Така те изпускат възможностите за успех.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg