Акциите на Агрия Груп Холдинг се въвеждат за търговия на БФБ идния вторник

745
Акциите на Агрия Груп Холдинг се въвеждат за търговия на БФБ идния вторник

Търговията с книжата на Агрия Груп Холдинг да започне на 11 март (вторник) е решението на Съвета на директорите на Българска фондова борса от днес. Емисията се въвежда за търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент А, съобщиха от капиталовата институция.

Присвоеният борсов код на Агрия Груп Холдинг е AGR, а емисията ценни книжа е в размер на 6.8 млн. лв., разпределени в същия брой ценни книжа.

Нека припомним, че в края на миналата година се проведе първичното публично предлагане на компанията. Определената от ОББ и емитента Агрия Груп Холдинг цена на пласиране на 1.7 млн. нови акции при публичното предлагане бе 9.04 лв. Набраните средства от IPO-то, постъпили в холдинга, са 15.368 млн. лв.

Акциите на дружеството, които ще се търгуват свободно на Българската фондова борса (фрийфлоут), ще са 25% от капитала на дружеството.

Вижте още:  Видео интервю с Емил Райков

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg