Акциите на Сток Плюс се въвеждат за търговия идната сряда

644
Акциите на Сток Плюс се въвеждат за търговия идната сряда

Съветът на директорите на Българска фондова борса взе решение да регистрира емисията акции на Сток плюс АД за търговия на Неофициален пазар на акции, сегмент А, съобщиха от институцията. Емисията е в размер на 4 809 450 лв., разпределени в същото количество ценни книжа. Търговията с акциите ще започне на 23 януари (сряда) при емисионна стойност от 1 лв.

Сток плюс АД има нетна загуба в размер на 52 хил. лв. за 2007 г., спрямо отрицателен финансов резултат от 7 хил. лв., става ясно от предадения предварителен финансов отчет на БФБ.

За периода дружеството има 52 хил. лв. разходи, съответно 48 хил. лв. за външни услуги, хиляда лева за амортизация и 3 хил. лв. други разходи, но остава без постъпления за календарната година.

Според регистрационния документ на компанията от Сток плюс прогнозират нетните приходи от продажби за 2008 г. да надвишат 8 млн. лв., а през 2009 г. да достигнат 20.209 млн. лв. Според прогнозите общите разходи от дейността ще се покачват през годините от 2.797 млн. лв. на над 7.088 млн. лв. към 2009 г. В резултат печалбата на Сток плюс АД се предвижда да достигне 4.886 млн. лв. следващата година и 11.868 млн. лв. след две години.

Компанията е учредена през 2005 г. с основен предмет на дейност покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, извършване на всякакви действия, свързани с промяна на предназначението на недвижими имоти, проектиране, строителство и други съпътстващи дейности, както и отдаване под наем и управление на недвижими имоти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg